Centenarul Cercetasiei la Era Park Iasi

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei lanseaza vineri-22 februarie, de Ziua Cercetasiei , programul Centenarul Cercetasiei .  Pentru a marca acest eveniment si pentru a aduce cercetasia mai aproape de copii si tineri, cercetasii din centrele locale Valea Lupului, Tecuci si Iasi organizeaza o zi cercetaseasca, sambata, 23 februarie, intre orele 10.00 si 20.00, la Era Park Iasi.

Centenarul Cercetasiei

Intr-o atmosfera de tabara de corturi, cercetasii vor prezenta prin fotografii, filme si desene activitatile din ultimii ani, iar inceputurile cercetasiei in Romania vor fi dezvaluite de exponatele vechi puse la dispozitie de domnul Iulian Lipovanu, colectionar din Iasi.

Pe durata zilei, copiii si tinerii pot participa la ateliere de noduri, la jocuri cercetasesti sau isi vor putea testa cunostintele despre cercetasie intr-un concurs cu premii. Spre finalul zilei, cercetasii se vor strange in jurul unui “foc de tabara” si vor canta la chitara cantece de munte.

Anul Centenarului cercetasiei in Romania va continua cu alte etape, pe plan local sau national.

La implinirea a 100 de ani de Educatie pentru Viata, cercetasii vor oferi tinerilor 100 de proiecte care vor raspunde nevoilor din comunitatile in care cercetasii isi desfasoara activitatea. Vara acestui an va aduce cercetasilor 9 campuri regionale ( dintre care unul la Poiana-Deleni, Iasi) iar in  luna august (1-7 august), 1000 de  cercetasi vor campa la Mogosoaia pentru a celebra Centenarul Cercetasiei printr-o saptamana de activitati.

Vrem ca de ziua noastra sa oferim mai mult tinerilor din Romania.  Timp de 100 de ani organizatia noastra a transformat tinerii in adevarati lideri care astazi creeaza o lume mai buna prin vietile pe care le duc.” (Bianca Nesiu-Bedreag, presedintele Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei)

Misiunea Cercetaşiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniţi ca indivizi şi joaca un rol constructiv in societate. Aceasta se realizeaza prin:

  • Implicarea tinerilor intr-un proces educativ non-formal, pe toata durata anilor in care se formeaza ca indivizi.
  • Utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltari ca persoana increzatoare, motivata, responsabila şi deschisa.
  • Sprijinirea tinerilor in stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale, aşa cum sunt ele exprimate prin Promisiune şi Lege.

INFO

www.scout.ro

cercetasiiromaniei.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: