Cenaclul Universul Prieteniei – lansare de carte “Dincolo de cer” de Violetta Petre


Asociatia Universul Prieteniei prezinta in cadrul Cenaclului de sambata, 11 decembrie 2010, ora 11.00, la Muzeul Mihail Sadoveanu din Copou lansarea celui de al optsprezecelea volum editat sub egida asociatiei, si anume volumul de poezie “Dincolo de cer” de Violetta Petre cu postfata de Liviu Apetroaie si grafica de Geanina Vatamanu.

Colocviul “Traditii  romanesti” va fi  sustinut de catre doamna Emilia Pavel (‘Masca mit si simbolistica’) si domnul Marcel Lutic (‘Timpul sacru-Sarbatorile de altadata’). Vor fi prezentate datini si obiceiuri stramosesti  de catre  elevii Scolii Vasile Conta din Iasi sub indrumarea prof. Mirela Domnescu si  ai Liceului Lascar Rosetti din Raducaneni coordonati de catre Elena Olariu.

Corul „Sfantul Nectarie Junior” coordonat de catre Elena si Daniel Popa si Corul „Basileus” de la Seminarul Teologic Sfantul Vasile cel Mare din Iasi, coordonat de Mihai Ursache, ne vor delecta cu un concert de colinzi.

In cadrul evenimentului va  fi prezentata si o expozitie de masti.

Activitatea Asociatiei “Universul Prieteniei” este axata in special pe proiecte culturale cu implicatii sociale, prin punerea in valoare a creatiilor  si creatorilor, sprijinindu-i sa isi gaseasca  astfel implinire si confirmare, dar si pe actiuni de grup cu scop de relationare sociala, comunicare si integrare a persoanelor atinse de sindromul singuratatii. Intrunirile si evenimentele asociatiei sunt destinate tuturor categoriilor de varsta, tuturor celor ce doresc  sa se relaxeze cu noi experiente artistice si sociale si sa petreaca in dealul Copoului la Conu’ Sadoveanu,  in fiecare a doua sambata din luna, o ora plina de traire culturala si incantare intre prieteni mai noi sau mai vechi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: