Cele mai frumoase peisaje britanice fotografiate in 2012

Concursul ”Landscape Photographers of The Year” desfasurat in Marea Britanie si aflat la cea de-a sasea editie,  si-a desemnat castigatorii la finalul lunii octombrie. Premiul acordat castigatorului are valoarea de 10.000 lire, valoarea totala a premiilor fiind de 20.000 lire.

Landscape Photographers of The Year - Marea Britanie

Adresandu-se tuturor categoriilor de varsta (exista o categorie si pentru cei cu varsta sub 16 ani) a devenit un concurs foarte popular in Marea Britanie. Spre deosebire de alte competitii foto, acesta celebreaza doar Marea Britanie, oferind fotografilor din toata lumea sansa de a fotografia o tara unica, cu o mare diversitate de peisaje naturale si urbane.

Fondatorul competitiei, Charlie Waite, a declarat: ”Fotografia este in noi si in jurul nostru, iar dorinta de a fotografia peisajele britanice a crescut an de an de la lansarea acestui concurs, in 2007. Speram ca dificila cautare a celor mai frumoase fotografii sa-si capete rasplata la festivitatea de premiere si locul cuvenit la expozitia deschisa publicului la National Theatre.”

Expozitia dedicata fotografiilor castigatoare va fi deschisa in intervalul  12 noiembrie 2012 – 12 ianuarie 2013 la National Theatre, in Londra. A fost tiparita de asemenea si o carte care reuneste cele mai frumoase imagini, lansarea acesteia avand loc pe 31 octombrie.

Este o idee interesanta,  pe care ne-ar placea sa o vedem aplicata cat mai curand si in Romania. Pana atunci, admirati fotografiile castigatoare la editia 2012 a concursului:

 

LPOTY - Castigator

Imaginea acestor barci esuate pe o plaja din Lindisfarne i-a adus lui David Byrne marele premiu al competitiei, si cecul de 10.000 lire

 

 

''Barbat in ceata'' de Stephen Colbrook a fost facuta in Oxford, England si i-a adus premiul categoriei '' Cel mai tanar fotograf al anului''

 

 

Bundle P - Pescari

''Pescari pe Loch Ard'' de Paul Bundle a fost facuta in Trossachs, Scotia (premiul categoriei ''Living the View'')

 

 

LPOTY - Baker D.

''Padurea noua'' de David Baker a fost facuta in Hampshire, Anglia (castigatorul categoriei ''Your View'')

 

 

LPOTY - Byrne D.

''Padurea Delamere'' de David Byrne a fost realizata in Cheshire, Anglia ( castigatorul categoriei ''Classic view'')

 

 

LPOTY Park S.

"Valul'' de Simon Park a fost facuta in Douglas, Isle of Man ( categoria ''Classic view runner-up & Judge's Choice - John Langley''

 

 

LPOTY - Bennett

''Colin, pastorul'' de Les Bennett a fost facuta in Devon, England (categoria ''Living the view'')

 

 

LPOTY - Butterworth

''Condamnata'' de Simon Butterworth a fost facuta in Port Glasgow, Scotia (castigatorul categoriei ''Urban View'')

 

 

LPOTY - Russell

''Furtuna de seara peste Ashey'' de Jamie Russell a fost facuta in Isle of Wight, Anglia (mentiune speciala la categoria ''Classic View'')

 

 

LPOTY - Neville

''Clopotei in zori de zi'' de Louis Neville a fost facuta in Micheldever Wood, Hampshire, Anglia (mentiune speciala in categoria ''Classic View'')

 

 

LPOTY - Lewry I.

''Iarna in Derbyshire'' de Ian Lewry a fost facuta in Derbyshire, Anglia (Mentiune speciala in categoria ''Classic View'')

 

 

LPOTY Burton A.

''Fantana lui Merlin'' de Adam Burton a fost facuta in St Nectan's Glen, Cornwall, Anglia (Mentiune speciala in categoria ''Classic View'')

 

 

''Curcubeu'' de David Mould a fost facuta in Rannoch Moor, Argyll, Scotia (Mentiune speciala in categoria ''Classic View'')

 

 

''Londra pe ninsoare: Big Ben si indragostitii'' de Kayode Okeyode a fost facuta in Londra, Anglia (Mentiune speciala in categoria ''Living the View'' si castigator al premiului ''This Is Britain'')

 

 

LPOTY - Howard Kingsnorth

''Londra, privind spre vest'' de Howard Kingsnorth a fost facuta in Londra, Anglia (Mentiune speciala in categoria ''Your View'')

 

 

LPOTY - Emerson S.

''Inelul magic'' de Stephen Emerson a fos facuta in Newry, Irlanda de Nord (Mentiune speciala in categoria ''Your View'')

 

 

LPOTY - Wilson S.

''Rojo'' de Scott Wilson a fost facuta in apropiere de Mansfield, Nottinghamshire, Anglia (Mentiune speciala in categoria ''Your View'')

Sursa: www.telegraph.co.uk

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: