Cele mai frumoase 12 orasele de pe coasta Italiei

Inca suntem in perioada vacantelor, mai mult sau mai putin exotice, de aceea va propunem 12 destinatii in minunata Italie. Plaje imbietoare, apa cristalina, cladiri incarcate de istorie, restaurante cu preparate gustoase si locuri numai bune pentru cumparaturi,  pe toate le puteti descoperi in aceasta vara …sau in verile urmatoare.

Camogli

camogli

Micul sat de pescari situat pe Riviera Italiana nu este doar placut – pluteste in aer si o stare de bine, pe care o veti simti cu siguranta. Pe langa randurile de case colorate incantator care iti vor incanta privirea exista si un mic port cu magazine si restaurante, un carusel situat langa apa si o piata mare, unde copiii se pot juca iar adultii pot savura o cafea in timp ce privesc trecatorii.

Cefalu

cefalu

Situat intre munti si mare, la doar o ora de mers cu masina  de Palermo, idilicul oras din Sicilia este mic dar foarte popular – mai ales printre iubitorii de mare si soare din celelalte parti ale Italiei. Pe langa plajele superbe, Cefalu ofera restaurante excelente si o viata de noapte tumultoasa, mai ales in lunile de vara, cand populatia sa se tripleaza.

Manarola

manarola

Este unul dintre cele mai vechi orase din Cinque Terra si, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase. Este cunoscut in primul rand pentru activitatea de pescuit, productia de vin, si oferta excelenta de drumetie pe dealurile acoperite de plantatiile de vie situate in partea de sus a orasului. Nu ratati celebrul traseu de mers pe jos denumit Via dell’Amore.

Polignano a Mare

polignano a mare

Polignano a Mare se ridica pe o stanca si are in fata Marea Adriatica. Pe langa vederea extraordinara pe care o ofera catre nare, micul orasel are strazi fermecatoare de un alb stralucitor, biserici vechi si o plaja scaldata in apa calda de culoarea turcoazului, flancata de stanci impunatoare.

Portofino

portofino

Orasul de coasta italian are unul dintre cele mai frumoase porturi europene in care ati puteti arunca ancora. De asemenea, are hoteluri excelennte, precum Hotel Splendido sau Grand Hotel Miramare, magazine care te invita la cumparaturi si desigur, peisaje minunate.

Positano

positano

Situat pe Coasta Amalfi, popularul sat de pescari are fanii sai infocati. Este faimos pentru portul sau pitoresc si elegant, arhitectura in stil maur si celebritatile care il frecventeaza, nume precum Denzel Washington, Tom Cruise, și Mick Jagger.

Praiano

praiano

Situat de asemenea pe Coasta Amalfi, orasul este aproape de Positano si se mandreste cu plaje frumoase – cum ar fi Marina di Praia si Gavitella – si o bogata oferta culturala. Ganditi-va la uimitoare biserici vechi, turnuri semete si sculpturi celebre.

Sorrento

sorrento

In ciuda lipsei plajelor, turistii iubesc orasul Sorrento intins pe coasta stancoasa care se prabuseste abrupt in mare. Pitorescul oras vechi este o baza excelenta pentru a explora zonele din jur – Coasta Amalfi spre est, orasul Pompei spre nord si Insula Capri. Vei fi impresionat de peisajul oferit de coasta stancoasa, care se uneste cu marea.

Ravello

ravello

Ravello, situat in munti, la cca. 5 Km de orasul Amalfi nu ofera doar o imagine frumoasa. Veti descoperi o multime de restaurante, cafenele, muzee si  vile superbe din belsug. Nu in cele din urma, orasul gazduieste evenimente muzicale si concerte pe tot parcursul anului.

Aci Trezza

aci trezza

Aci Trezza o, o mica comunitate de pescari pe coasta ionica a Siciliei este adesea trecuta cu vederea in favoarea vecinilor sai mai mari, Acireale si Catania dar dimensiunea sa mica ofera un nivel de liniste si relaxare pe care nu il veti gasi in destinatiile turistice mai cunoscute. Orasul este cunoscut mai ales pentru “isole dei ciclopi”- trei stanci care rasar din apa, situate chiar langa coasta si care, conform legendei sunt bolovanii pe care ciclopii i-au aruncat catre Ulise si tovarasii sai. Malul marii gazduieste unele din cele mai bune restaurante cu specific marin din zona. Noi va recomandam Il Covo Marino, care ofera un meniu ce se schimba zilnic, in functie de capturile de dimineata ale pescarilor.

Castelsardo

castelrado

Sardinia este cunoscuta mai ales pentru plajele sale curate si oferta culinara fantastica. Ambele pot fi gasite cu usurinta in apropiere de Castelsardo, pe coasta de nord a insulei. Dar si Castelsardo este o destinatie cautata, o  bucatica de istorie excelent conservata, istorie care merge pana la civilizatia Nuragica, ce si-a ales Sardinia drept casa in perioada Epocii Bronzului, cu aproape 4000 de ani in urma. Ramasite ale acestei mosteniri antice, constructii megalitice in forma de turn de aparare inca pot fi gasite in zona. Puteti sa faceti un salt in timp de cateva milenii admirand panorama marii albastre de la catedrala orasului, construita in secolul 16.

Levanzo

levanzo

Cu o populatie de aprosimativ 450 de persoane si o suprafata totala de 3,6 kilometri patrati , Levanzo – cea mai mica dintre cele trei insule Aegadiane din  largul coastei de vest a Siciliei – merita o vizita pentru cei care isi doresc sa fuga de zgomotul lumii moderne. Orasul cu acelasi nume poate fi punctul de plecare pentru o expeditie de explorare a micutei insule. Drumul trece prin campii fertile, urca usor spre munte si ofera o priveliste uimitoare la apa cristalina a Marii Mediterane. Cand vreti sa va trageti sufletul va puteti opri pentru o baie pe una dintre multele plaje ale insulei, precum Cala Tramontana, un golf izolat, marginit de stanci inalte de calcar alb.

Sursa: www.msn.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: