Cele mai bune aplicaţii din 2013

cele-mai-bune-aplicatii-din-2013-foto-gadget-my-love

(Lucian ROTARU)

Pentru început de 2014 propunem o listă cu cele mai interesante şi cele mai apreciate aplicaţii ale anului trecut. Într-un an în care vânzările dispozitivelor mobile s-au dublat, numărul de aplicaţii descărcate a atins noi recorduri atât pe platforma iOS, cât şi pe Android.

Era gadget-urilor mobile este cu siguranţă aici, iar anul 2013 a confirmat acest lucru. Dispozitivele mobile vândute au depăşit 1,2 de miliarde de unitităţi, iar aplicaţiile descărcate pe acestea au trecut de pragul de 100 de miliarde de download-uri.

Vine este una dintre cele mai de succes aplicaţii ale anului şi, într-un mod ciudat, este o platformă de video-sharing unde materiale nu pot fi mai lungi de 6 secunde. Iniţial disponibilă doar pentru iOS, aplicaţia a crescut de-a lungul anului, lansând versiuni pentru Android, Windows Phone şi, cu puţin timp în urmă, au fost anunţate profilele web ce pot fi accesate de pe calculator pe www.vine.co. Snapchat, o altă platformă mobilă al cărui succes nu l-ar fi bănuit nimeni, a depăşit anul trecut 5 milioane de utilizatori şi a stârnit recent presa după ce fondatorii aplicaţiei au renunţat la propunerea de 3 miliarde de dolari a companiei Facebook.

Duolingo este aplicaţia care a lansat în 2013 cel mai atractiv mod de a învăţa sau a îmbunătăţi o limbă străină cu exerciţii diversificate şi un mod elegant de notare. Tot din capitolul studiului inovativ fac parte şi aplicaţiile The Human Body şi Lumosity.

Pentru dispozitivele cu Android, Cover face disponibil în mod gratuit cel mai inteligent lockscreen. Serviciul îţi aduce pe ecranul principal al telefonului mobil aplicaţiile de care ai nevoie într-un anumit moment al zilei. Dacă foloseşti aplicaţii de productivitate, precum Gmail, Dropbox sau Office Word, atunci când eşti la birou sau la şcoala, Cover îţi învaţă programul şi le face accesibile în fiecare dimineaţă.

Cycloramic, o aplicaţie care captează imagini panoramice de 360 de grade într-un mod „magic”, a atras atenţia utilizatorilor iPhone.

http://www.youtube.com/watch?v=Brfr7–6ESc

În rândul celor mai bune jocuri pentru dispozitivele mobile amintim Plants vs Zombies 2, Cut the Rope: Time Travel, Candy Crush Saga, Ridiculous Fishing, Badland, Limbo şi Deus Ex: The Fall.

Te invităm să ne spui care este aplicaţia ta preferată din 2013.Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii şi alte ştiri IT.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 8 ianuarie 2014, nr. 4 (6885), pagina 7A.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: