Cel mai mare program GRATUIT de anteprenoriat pentru fete vine in Romania

Technovation este cea mai mare competiţie globală de tehnologie care se adresează exclusiv fetelor cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani din întreaga lume şi oferă acestora oportunitatea de a învăţa abilităţile necesare pentru a deveni anteprenoare în tehnologie. Programul Technovation vine în România prin Organizaţia ADFABER şi este GRATUIT.

În perioada competiţiei de tehnologie, fetele învață să identifice o problemă în comunitatea lor și să creeze o aplicație de mobil ce vine ca o soluție pentru problema identificată. Apoi, acestea învață cum să comunice ideea și să o transforme într-un business complet.

Technovation Challenge se defăşoară în 5 etape în 2017:

  • Team & Concept – formează o echipă de maximum 5 fete si identifică o problemă în comunitatea din care fac parte;
  • Tehnologie – învață să programeze în echipă o aplicație de mobil folosind cursurile de pe platformă (fetele învată să programeze indiferent dacă au mai facut sau nu asta, fiind coordonate de un mentor);
  • Antreprenoriat – crearea unui business plan și un plan de marketing care să lanseze ideea şi aplicația de mobil;
  • Pitch – învață să prezinte proiectul, să spună povestea acestuia în cadrul unui video pitch;
  • Trimitere proiect – Finalizează componentele necesare trimiterii proiectului și participă în competiție.

Echipele de lucru aleg doar una dintre cele 6 teme disponibile, care să se încadreze într-una dintre categoriile: Poverty, Peace, Environment, Education, Health, Equality. Aceasta trebuie să fie o temă potrivită pentru dezvoltarea aplicaţiei şi a business plan-ului. La final, cele mai bune aplicaţii vor fi prezentate în cadrul WORLD PITVH SUMMIT (7 – 11 august), iar echipele câştigătoare vor primi premii în bani. Festivitatea de premiere va avea loc în San Francisco.

INSCRIERE

Fetele cu vârste curprinse între 10 – 18 ani se pot înscrie şi pot afla mai multe detalii despre competiţia Technovation pe Adfaber/Technovation sau pe pagina de Facebook Technovation Romania. Coordonatorii proiectului pun la dispozitia celor interesati un chat pe website, unde tinerele participante pot adresa întrebări legate de desfăşurarea proiectului.

Avantajele înscrierii în programul Technovation   

Din 2009, peste 10.000 de eleve din 78 de tări s-au implicat în acest proiect. Cu ajutorul mentorilor și profesorilor, acestea au realizat aplicații de mobil care au rezolvat nu doar probleme locale, ci și globale.
În urma participării la programul Technovation, 78% dintre studenți au dezvoltat un interes mai mare faţă de domeniul IT, 70% dintre aceştia au fost mai interesați de antreprenoriat, iar 67% s-au implicat mai mult în crearea de business-planuri.

Sondajele mai arată că în urma implicării în voluntariat în cadrul proiectului Technovation, 58% dintre mentori și-au îmbunătățit abilitățile tehnice, 67% dintre aceştia și-au dezvoltat cunoștințele cu privire la antreprenoriat, iar 70% au învățat cum să își practice meseria mai eficient.

 

Technovation, programul etalon al organizației non-profit Iridescent, este cea mai mare competiție globală tech ce vizează antreprenoriatul pentru fete. Programul oferă fetelor din întreaga lume posibilitatea de a învăța abilitățile necesare pentru a se dezvolta ca antreprenor și lider tech. În fiecare an, Technovation provoacă elevele între 10 si 18 ani să își dezvolte propriul business plan și o aplicație de mobil care să se adreseze unei probleme din comunitatea lor. Din 2009, au participat peste 10.000 fete din peste 78 tări.

Adfaber – Techology for Social Change este o organizație non-guvernamentală care crede în puterea tehnologiei de a schimba societatea actuală. Proiectele ADFABER – precum Kids in Tech sau Hour of Code – încurajează copiii și tinerii români să învețe cea mai vorbită limbă de pe glob, programarea. La concursurile și proiectele organizate sau promovate de Adfaber participă elevi și profesori din toată țara cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice.

INFO

adfaber.org/Technovation

www.facebook.com/TechnovationRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: