”Cel mai frumos roman din lume” se scrie la Teatru FIX din Iași

Cel mai frumos roman din lume - afis final online-iasi-teatru-fix-2014

Luni, 26 mai, la ora 17:00, în cadrul ContemporanIS 2014 „Tot ceea ce îți poți imagina este real.” – Pablo Picasso

Spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay, produs de Teatrul Unteatru din București, se va juca luni 26 mai, la ora 17:00, la Teatru FIX din Iași, în cadrul Festivalului de teatru ContemporanIS – ediția a VI-a.

Distribuția îi reunește pe Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia este semnată de Alexandra Penciuc. Spectatorii sunt invitați într-o lume fascinantă, aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creației.

”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenței – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia și puterea de a crea.

Distribuția este formată din Nicoleta Lefter (”Iadul este amintirea fără puterea de a mai crea ceva”, ”7 dintr-o lovitură”) și Ionuț Grama (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, ”Orfani”), iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc (”Rabbit Hole”, ”Herr Paul Herr Paul”). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Critică:

“Alexandra Penciuc a demonstrat inteligenţă şi subtilitate în jocul periculos de abrupt cu atâtea intersecţii ale realităţii cu imaginaţia […] Nicoleta Lefter […] efectiv sclipeşte, direct proporţional cu încărcătura dark care îi caracterizează personajul. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Ionuţ Grama – tulburător şi deviant până la seducţie în rolul amplu şi imposibil de categorizat al doctorului Limestone. […] Nu-mi pot imagina o alăturare mai potrivită pentru această montare cu adevărat remarcabilă în primul rând datorită jocului lor electrizant şi construit cu un amestec irezistibil de inteligenţă şi pasiune.”Beatrice Lăpădat, LiterNet.ro
”Cu buget minim de spectacol, […] doi tineri actori extraordinari, Ionuț Grama si Nicoleta Lefter ne aduc aminte de teatru la Teatrul Unteatru. […] exista uneori o dedicare totala a actorilor care provoaca solidaritatea neconditionata a publicului. Iar asta se intampla in orice epoca, din fericire.”Cristina Modreanu

INFO

Teatrul Unteatru | Bucuresti, Str. Ilfov nr.5 | www.unteatru.rounteatru@gmail.com

Teatru FIX | Iasi, Str. Cuza Voda nr.10, subsol | www.teatrufix.ro | teatrufix@yahoo.com

Festivalul de Teatru ContemporanIS 2014www.contemporanis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: