Cel mai bine vindute jocuri video (1995 – 2011)

Lista realizata de NPD Group ia in considerare jocurile lansate din 1995, iar vinzarile nu sunt ajustate cu rata inflatiei, dar dau o imagine destul de clara asupra industriei, relateaza CNBC. Iata in continuare care sunt, conform NPD Group, cel mai bine vindute jocuri video, pornind de la locul 10 la locul 1.

10. Call of Duty 4: Modern Warfare/Producator: Activision-Blizzard

Variantele anterioare ale acestui joc s-au axat pe batalii istorice, dar a patra serie aduce jucatorii in prezent.

cnbc-best-selling-video-games-cod4

9. Mario Kart (cu volan)/Producator: Nintendo

A sasea varianta a francizei de curse Nintendo a fost cea mai de succes. Ingaduie unui numar de pina la 12 jucatori sa ia parte, in acelasi timp, la joc.

cnbc-best-selling-video-games-kart

8. Wii Fit Plus/Producator: Nintendo

In plus fata de varianta originala, aceasta versiune a adus 21 de mini jocuri si exercitii. Are si un sistem de evaluare a caloriilor arse in timpul exercitiilor.

cnbc-best-selling-video-games-wiifitplus

7. Turul mondial al eroului chitarist/Producator: Activision-Blizzard

Desi genul muzical pe care s-a pliat pierdea teren la momentul lansarii, jocul a beneficiat de referinte bune din partea criticilor si a fost sustinut de fanii pe care ii avea versiunea anterioara, ”Rock Band”.

6. Wii Play (cu telecomanda)/Producator: Nintendo

Nu atit jocul in sine cit telecomanda sistemului a atras un public foarte larg.

5. Rock Band/Producator: Viacom/MTV Games

Jucatorii se distrau deja cu chitare de plastic in momentul in care a fost lansat acest joc. Ce a facut acest joc extrem de popular a fost faptul ca i-au fost atasate tobe si varianta in care exista un vocalist.

4. Call of Duty: Modern Warfare 2/Producator: Activision-Blizzard

Jocurile din seria Call of Duty si-au atras un public larg inca inainte de lansarea versiunilor Modern Warfare. S-a dovedit a fi ultima varianta lansata in aceasta serie.

3. Wii Fit/Producator: Nintendo

Multa lume s-a intrebat daca nu cumva Nintendo si-a pierdut mintile, in 2007, cind a lansat Wii Fit. Un joc cu exercitii fizice care sa coste 100 de dolari?? De fapt, retailerii aveau mereu rafturile goale, atit de mare a fost cererea in piata.

2. Call of Duty: Black Ops/Producator: Activision-Blizzard

Cea mai recenta lansare a producatorului Activision si-a spulberat predecesorii, inregistrind de la lansarea sa (februarie 2011) vinzari de 787,4 milioane de dolari.

1. Guitar Hero III: Legendele rock-ului

Este un usor paradox in faptul ca cele mai mari incasari sunt ale unei serii care a iesit din productie. Incasarile au depasit 830 de milioane de dolari, fara a lua in considerare veniturile din zona digitala.

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: