Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani

Afis Mester ceramica

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași, în colaborare cu Primăria Mihăileni, județul Botoșani, Asociația STEP in tourism și TVR Iași, organizează în ziua de sâmbătă, 16 martie 2013, orele 1400, manifestarea muzeală Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani.

În cadrul acestui eveniment, se va omagia personalitatea celui mai bătrân olar din România, meșterul Gheorghe Smerică, din centrul de olărie, Pârâul Negru, Mihăileni, județul Botoșani. Prezent la manifestare, meșterul Gheorghe Smerică, face parte din generația olarilor care au ilustrat ceramica din Moldova de la mijlocul secolului al XX-lea, alături de nume precum: Colibaba, Diaconu, Olaru, Nenerică, Nica  etc.

Manifestarea va cuprinde o proiecție de film documentar, realizat de TVR Iași, și o expoziție cu vânzare a vaselor de ceramică realizate de celebrul meșter.  Manifestarea, găzduită de Sala STEP (Victoria) din Iași, va fi coordonată de muzeografii Eva Giosanu și Ovidiu Focșa.

INFO

Complexul Muzeal National Moldova

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani”

  1. Cavaleru Silvia says:

    La frumoasa-ti varsta…noi iti uram multa sanatate,bucurii alaturi de cei dragi si inca la mai muti ani de olarit!… <<<<>>>> sa ne traiesti.

Scrie un comentariu: