Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani

Afis Mester ceramica

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași, în colaborare cu Primăria Mihăileni, județul Botoșani, Asociația STEP in tourism și TVR Iași, organizează în ziua de sâmbătă, 16 martie 2013, orele 1400, manifestarea muzeală Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani.

În cadrul acestui eveniment, se va omagia personalitatea celui mai bătrân olar din România, meșterul Gheorghe Smerică, din centrul de olărie, Pârâul Negru, Mihăileni, județul Botoșani. Prezent la manifestare, meșterul Gheorghe Smerică, face parte din generația olarilor care au ilustrat ceramica din Moldova de la mijlocul secolului al XX-lea, alături de nume precum: Colibaba, Diaconu, Olaru, Nenerică, Nica  etc.

Manifestarea va cuprinde o proiecție de film documentar, realizat de TVR Iași, și o expoziție cu vânzare a vaselor de ceramică realizate de celebrul meșter.  Manifestarea, găzduită de Sala STEP (Victoria) din Iași, va fi coordonată de muzeografii Eva Giosanu și Ovidiu Focșa.

INFO

Complexul Muzeal National Moldova

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

1 comentariu la “Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani”

  1. Cavaleru Silvia says:

    La frumoasa-ti varsta…noi iti uram multa sanatate,bucurii alaturi de cei dragi si inca la mai muti ani de olarit!… <<<<>>>> sa ne traiesti.

Scrie un comentariu: