Cei mai ingeniosi studenti ai Universitătii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi sunt pusi la încercare

În perioada 22-23 noiembrie, studentii ieseni ai Universitătii Tehnice ”Gh. Asachi” vor concura la runda locală a competitiei ingineresti European BEST Engineering Competition (EBEC)!

Deschiderea oficială la cea de-a 2-a editie a EBEC Iasi reuneste cei mai buni studenti ai facultătilor de inginerie, în Facultatea de Constructii si Instalatii cu misiunea de a inova, de a-si pune spiritul practic si creativitatea la încercare, dar si pentru a-si promova proiectele proprii. EBEC Iasi îsi propune să dezvolte atât abilitătile tehnice, cât si non-tehnice ale studentilor si să le lărgească orizonturile prin provocarea acestora în competitii bazate pe lucrul în echipă.

Echipe, formate din câte 4 studenti, vor primi tematicile pentru fiecare sectiune si vor avea 5 ore la dispozitie pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri, solutii si cu multă creativitate. Categoriile în care se vor întrece vor fi orientate în două directii:

  • spre rezolvarea unei probleme reale din viata de zi cu zi a societătii fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o solutie teoretică – Case Study
  • spre studentii cu abilităti practice dezvoltate spre domeniul tehnic, astfel încât competitia va consta în realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate –Team Design
  • prezentarea proiectelor individuale ale studentilor din cadrul universitătii – Show&Tell

EBEC Iasi este parte din puzzle-ul de 85 de competitii locale, în urma cărora finalistii ajung la una din cele 13 faze regionale, iar ulterior la faza Europeană! Hai si tu la competitia studentilor ce dau startul inovatiei! Inscrierile se fac pe  www.ebec.bestis.ro, pana pe 20 noiembrie.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie europeană de voluntariat apolitică şi non-profit, prezentă în 33 de tări si 95 de universităti, dedicată studentilor din domeniul tehnic. Obiectivul nostru este dezvoltarea personală si profesională a studentilor si oferirea unei viziuni internaţionale, pentru a intelege mai bine cultura societăţii europene şi pentru a-i învăţa să lucreze în medii cu diversitate culturală, astfel încât să îsi atingă potentialul maxim atât în mediul academic, cât si în cel profesional.

INFO

www.ebec.bestis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: