Ceasurile inteligente cu Android Wear, în magazine peste câteva luni

android wear moto 360 foto

(Lucian ROTARU)

Google a anunţat săptămâna trecută că Android, cel mai popular sistem de operare mobil ce a fost instalat pe mai mult de un milard de dispozitive, va lansa o versiune pentru gadget-urile din categoria „wearable”, ce sunt purtate ca accesorii la îmbrăcăminte. Primele două modele de ceasuri inteligente ce vor avea instalat sistemul Android Wear sunt Moto 360 de la Motorola şi G Watch de la LG.

Se preconizează că următorul mare trend IT va fi ceasul inteligent, chiar dacă publicul încă nu a primit dispozitivul dorit. Pebble, un producător care a strâns 10 milioane de dolari printr-o campanie de crowdfunding, a lansat ceasul cu cel mai mare succes înregistrat până acum şi are peste 400.000 de ceasuri vândute. În afara de încercările companiei Samsung şi Sony, marii giganţi ai tehnologiei încă nu au venit cu un produs viabil pe această piaţă. Producătorul sud-corean a lansat anul trecut produsul Samsung Gear, însă prima versiune a acestuia nu s-a bucurat de un număr mare de clienţi, iar produsele Gear 2 şi Gear Fit vor apărea în magazine în luna aprilie a acestui an. Zvonuri potrivit cărora Apple va lansa un ceas inteligent umblă de mult timp pe Internet, dar încă nu a fost anunţat nimic oficial.

Android-Wear-For-Wearables-alternate-imagesÎntre timp, Google face primul pas în această piaţă prin prezentarea sistemului de operare Android Wear şi a două produse pe care acesta va rula, Moto 360 si G Watch. Încă nu au fost făcute public prea multe detalii despre cum va funcţiona sistemul de operare. Ceea ce se ştie este că acesta va merge pe acelaşi principiu folosit deja la ceasurile inteligente şi anume se va conecta la telefon pentru a face mai accesibile cele mai importante notificări (apeluri, mesaje, email-uri, mesaje de pe social media etc.). În schimb, Google anunţă şi câteva noutăţi printre care posibilitatea ceasului de a se conecta la Internet şi de a lucra ca un gadget independent sau de a fi folosit pentru a da comenzi televizorului sau altor dispozitive. De asemenea, va prelua asistentul personal inteligent Google Now care va aduce pe ecranul ceasului răspunsul la orice întrebare şi care funcţionează cu comenzi vocale, pe acelaşi principiu ca Siri, cunoscutul asistent digital de pe dispozitivele Apple.

Lansarea de săptămâna trecută a fost mai mult o invitaţie pentru dezvoltatorii de aplicaţii care sunt aşteptaţi să vină cu soft-uri inventive pentru acest nou gadget. La puţin timp după acest anunţ, Pocket, serviciul cu care utilizatorii salvează articole pentru a fi lecturate mai târziu, a prezentat deja un prototip al aplicaţiei pentru Android Wear.

Conform mesajului publicat de Google, Asus, HTC şi Samsung sunt alţi producători de electronice care vor lansa ceasuri cu Android Wear în anul 2014.

Eşti încântat de ideea unui ceas inteligente cu sistemul Android sau aştepţi să vezi ce pregătesc cei de la Apple? Aşteptăm răspunsurile tale pe pagina noastră de Facebook:

sursă: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: