Ce vor angajatorii de la candidatii juniori? Studii sau cunoasterea a doua limbi straine?

Vara este perioada absolvirii pentru multi studenti si momentul oportun pentru juniori sa gaseasca un job entry-level sau un program de internship platit. Intre 15 iun si 13 aug 2017 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi, unde candidatii fara experienta sau cu o experienta de pana la 3 ani, pot gasi 600 de job-uri in domenii precum: Financiar-bancar, IT&C, Constructii, Logistica, Auto, Consultanta, Tehnic, Farmaceutice, Inginerie, Servicii & BPO.

Ce criterii de selectie au angajatorii pentru candidatii juniori in 2017?
Specializarea studiilor si cunoasterea a doua limbi straine sunt printre cele mai cautate criterii in procesul de recrutarea al candidatilor juniori, inregistrand procente de 11,89%, respectiv 9,98% in preferintele angajatorilor. Cunoasterea limbilor straine este o aptitudine pe care tinerii ar trebui sa o cunoasca, fiind mai greu de dezvoltat printr-un curs de scurta durata.

In plus, 79% din companii vor creste sau vor mentine constante bugetele de training, ceea ce arata ca angajatorii investesc in dezvoltarea abilitatilor juniorilor si specializarea acestora la locul de munca.
Activitatile extracurriculare si implicarea in ONG studentesti sunt urmatoarele in ordinea importantei, deoarece formeaza competente utile pe piata fortei de munca, arata o atitudine proactiva si o dorinta de invatare continua.

Ce programe de internship ofera companiile vara aceasta?
Conform Raportului Hipo referitor la Piata fortei de munca, jumatate dintre angajatori isi doresc sa gaseasca in CV-urile tinerilor, programe de internship, trainee, stagii de practica, joburi temporare sau proiecte in domenii conexe.

Astfel, in 2017, participarea la astfel de programe este foarte importanta pentru orice tanar care isi doreste sa dea startul unei cariere.

Iata cateva dintre ofertele angajatorilor la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi:

  • British American Tobacco Romania – cauta absolventi cu studii in inginerie;
  • Grup Renault Romania – cauta studenti si masteranzi pentru un internship pe diverse specializari precum marketing, finante,mecanica si alte 20 de domenii;
  • KPMG cauta masteranzi sau absolventi in domeniul Economic, IT, Tehnic sau Juridic pentru mai multe programe de internship;
  • ZENTIVA cauta studenti/masteranzi in ultimul an de facultate si absolventi pentru programul Zentiva University Program pentru departamentele de productie, mentenanta, product technology, siguranta mediului, aprovizionare si multe altele;
  • Decathlon Romania cauta 100 de juniori pentru Centrul de Logistica;
  • LKW Walter cauta studenti in an terminal sau proaspat absolventi cu studii in afaceri internationale, management, marketing, comert exterior sau logistica;
  • HeidelbergCement Romania cauta masteranzi sau proaspat absolventi in domeniul Inginerie Mecanica, Inginerie Chimica si Inginerie Geologica;
  • Hilti Romania cauta masteranzi cu studii in inginerie (Civila, Mecanica) sau economice;
  • Deloitte Romania cauta studenti si masteranzi sau studenti in an terminal cu studii in Contabilitate, Finante, Administratea Afacerilor pentru mai multe programe de internship in Audit si Taxe.

Pana pe 13 august 2017 oportunitatile de cariera oferite in cadrul proiectului vor fi actualizate constant pe site-ul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.

INFO

www.hipo.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: