Ce spun companiile despre candidații prezenți la Târgurile de Carieră din Chișinău și Iași

tdc 3

Târgul de Cariere de la Iași a fost vizitat de 5.800 de persoane, în 6 și 7 octombrie la Palas. La ediția cu numărul 9 organizată săptămâna trecută la Iași, evenimentul a depășit numărul de participanți estimat inițial, 5.000. Cei mai mulți candidați au fost în prima zi. Astfel, din statisticile finale reiese că aproximativ 3.900 de persoane s-au prezentat la târg în 6 octombrie, în timp ce în a doua zi au venit să cunoască ofertele angajatorilor 1.900 de candidați.

Aproximativ 80% dintre reprezentanții companiilor participante au declarat că sunt mulțumiți de această ediție a Târgului de Cariere (TdC). Mai mult de jumătate dintre ei afirmă că sunt satisfăcuți de numărul, profilul candidaților și de modul în care s-au pregătit aceștia pentru târg. Companiile apreciază candidații care se informează despre posturile disponibile, care știu cu ce se ocupă compania și care au clar în minte pe ce post își doresc să lucreze”, afirmă Louisa Olar, Project Manager Târgul de Cariere.

Peste 3.300 de CV-uri primite

Conform estimărilor oferite de companiile participante, la TdC Iași au fost depuse peste 3.300 de CV-uri în format tipărit, cu o medie de 83 de CV-uri per stand (minimul declarat de o companie este de 8 CV-uri primite pe zi, maximul e de 164 de CV-uri pe zi). Acestor CV-uri li se adaugă cele pe care companiile le-au primit, tot în urma târgului, pe mail sau în conturile de angajator de pe targuldecariere.ro.

Toate companiile participante au declarat în chestionare că vor veni în continuare la TdC și că recomandă evenimentul ca soluție de recrutare și employer branding.

Ne-am bucurat de activitatea de anul acesta de la Târgul de Cariere deoarece am întâlnit mulți tineri bine pregătiți,  interesați de oportunitățile oferite de compania noastră. Xerox angajează specialiști  în domeniile Customer Care, HR, IT, Finance & Accounting, Marketing & Sales și Managed Print Services”, a precizat Florentina Vasiliu, Head of HR Xerox România, Albania & Moldova.

Un eveniment special la TdC Iași a fost debutul local al Speed Coding Challenge, competiția pe care am dezvoltat-o pentru ca angajatorii noștri din domeniul IT să-i poată cunoaște pe candidați direct „la lucru”. La această ediție cele două companii participante la Speed Coding au întâlnit în acest fel 70 de candidați pasionați de IT.  “Fiind un concept nou pe piața ieșeană, nu știam la ce să ne așteptăm privind această competiție. Pasionații de IT au fost foarte receptivi și sperăm să venim și pe viitor cu astfel de oportunități pentru ei”, a declarat Louisa Olar, organizator Târgul de Cariere.

Cum a decurs TdC la Chișinău

La Chișinău, acolo unde TdC a avut loc în 2 și 3 octombrie, au participat 31 de companii și organizații, iar numărul de vizitatori a ajuns la 3.500 în cele două zile. În capitala Republicii Moldova, mai multe companii din România au participat pentru a-i convinge pe candidați să lucreze în cadrul firmelor lor din România.

INFO

Târgul de Cariere (TdC)

www.targuldecariere.ro

www.facebook.com/targuldecariere

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: