Ce mai vand romanii online: topul masinilor extravagante

Cele mai vechi maşini scoase la vânzare online în 2013 au fost modele de epocă Ford şi Oldsmobile,  produse acum nouă decenii. Cele mai scumpe maşini din anunturi au preţuri de jumătate de million de euro. Cea mai puternică maşină din anunţuri este Bugatti Veyron (1001 Cai Putere). Se regăsesc şi maşini în culori rare, precum portocaliu şi roz. Mărci rare precum Acura, Cadillac, Dodge, Mercury şi Lincoln apar si ele in anunturile de vanzare.

Mercedes Cabrio, 1929

Masini vechi

Chiar dacă în majoritatea anuturilor se regăsesc maşini de 5-10 ani vechime, reprezentative pentru parcul auto naţional, exista si oameni care vând maşini de epocă, dovadă fiind faptul că în 2013 pe autovit.ro au fost înscrise şi maşini produse acum 90 de ani. Printre cele mai vechi maşini din anunţuri se regăsesc modele ale unor mărci de tradiţie precum Ford, Mercedes-Benz, Chevrolet şi Oldsmobile, dar şi modele emblematice pentru industria auto, precum Citroen Traction Avant.

Cele mai vechi 10 maşini scoase la vânzare pe Autovit.ro în 2013:

1. Ford Cabrio (1924)
2. Oldsmobile Ego (1924)
3. Ford Coupe (1926)
4. Chevrolet Coupe (1928)
5. Mercedes-Benz Roadster (1929)
6. Mercedes-Benz Cabrio (1929)
7. Ford Roadster (1929)
8. Mercedes-Benz Cabrio (1929)
9. Chevrolet Coupe (1930)
10.Citroen Traction Avant (1934)

Deşi cultura maşinilor de epocă nu este foarte dezvoltată în România, există totuşi pasionaţi care formează o mini piaţă pentru aceste oldtimere. În ultimii ani au apărut evenimente dedicate acestor vehicule, expoziţii, ateliere de restaurare, a fost lansat chiar şi un muzeu”, a declarat Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro

Cele mai scumpe maşini

Majoritatea anunţurilor de pe Autovit.ro au ca subiect maşini care costă câteva mii de euro, însă un număr redus de anunţuri se referăşi la unele dintre cele mai scumpe maşini existente în piaţă, modele care costă sute de mii de euro. Astfel, întâlnim modele Bugatti, Ferrari, Lamborghini şi Bentley care costă de peste 50 de ori mai mult decât maşinile second-hand cel mai des tranzacţionate.

1. Ferrari Superamerica (500.000 euro)
2. Bugatti Veyron (500.000 euro)
3. Mercedes-Benz G 65 AMG (350.000 euro)
4. Lamborghini Aventador (349.000 euro)
5. Bentley Mulsanne (335.000 euro)

În 2013 au mai fost postate anunţuri pentru maşini de peste 200.000 de euro ale unor mărci exclusiviste precum McLaren, Aston Martin şi Maybach. La polul opus, în categoria celor mai ieftine maşini se află modele comercializate pentrupreţuri mai mici de 500-600 de euro, maşini cu rulaj mare şi de peste 15-20 de ani vechime.

Cele mai puternice maşini

Majoritatea maşinilor vandute au în general între 80 şi 120 CP, însă sunt şi anunţuri de supercar-uri de peste 600 CP, culminând cu Bugatti Veyron, de 1001 CP.

Cele mai puternice maşini de pe Autovit.ro, în 2013

1.    Bugatti Veyron 1.001 CP
2.    Lamborghini Aventador 700 CP
3.    Ferrari FF 660 CP
4.    Lamborghini Murcielago 640 CP
5.    Mercedes-Benz S 65 AMG 630 CP
6.    Bentley Continental 630 CP
7.    Mercedes-Benz SLR McLaren 626 CPMcLaren MP4 12C 625 CP
8.    Ferrari 599 GTB Fiorano 612 CP
9.    Audi RS6 560 CP
10.    Nissan GT-R 549 CP

Mărci rare

Cei mai mulţi utilizatori scot la vânzare autoturisme ale unor mărci populare precum Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW şi Mercedes, însă în unele cazuri se găsesc şi mărci rare în România, cum ar fi Acura, brandul premium al Honda sau Mercury, marcă a Ford. Printre mărcile rare care se mai găsesc în anunţuri se numără şi  Cadillac, Daihatsu, Dodge, Geely, Hummer Ligier, Lincoln, Mahindra şi Tata.

Culori rare

Luând în calcul culoarea maşinii, se remarcă faptul că peste jumătate dintre anunţurile pe Autovit.ro se referă la maşini negre, gri, albastre şi albe, însă sunt scoase la vânzare şi maşini de culori mai rar întâlnite, precum roz, galben sau portocaliu.

Verdele se regăseşte în 5% dintre anunţuri, mai ales la mărcile Volkswagen, Opel şi Ford, în timp ce maşinile portocalii apar în câteva zeci de anunţuri, cele mai multe pentru modele Volkswagen, Ford, Opel şi Fiat. Sunt foarte rar întalnite anunţurile pentru maşini de culoare roz, două exemple fiind Volkswagen New Beetle şi Peugeot 206 CC. Şi galbenul este o culoare rarăîn lumea auto, în anunţurile Autovit.ro având o pondere de sub un procent din total, şi în acest caz Volkswgaen, Ford şi Opel aucea mai importantă prezenţă, alături de mărcile Renault, Smart, Mercedes-Benz şi Dacia.

Decapotabilele

Cabrioletele reprezintă sub un procent din piaţa auto deoarece sunt maşini sezoniere care sunt practice doar în lunile calde. Însă aceste maşini sunt atrăgătoare, fiindcă ies uşor în evidenţă pe stradă. Pe Autovit.ro peste 1% din anunţuri au ca subiect maşini cabrio, cele mai multe fiind pentru mărcile BMW şi Mercedes-Benz, dar şi pentru modele mai accesibile ca preţ de la Opel şi Peugeot. Cele mai scumpe decapotabile aflate la vânzare sunt Porsche Boxster şi Chevrolet Camaro, cu preţuri de peste 30.000 euro.

Dotări mai speciale

În anunţurile Autovit.ro se regăsesc de asemenea şi maşini cu dotări mai speciale, cum ar fi tapiseria din piele (menţionatăîntr-un sfert dintre anunţuri, cele mai multe pentru BMW-uri). Scaunele încălzite apar în peste 30% dintre anunţuri (cele mai multe pentru maşini Volkswagen), iar sistemele de navigaţie apar într-un sfert din anunţuri (cele mai multe la automobile BMW).

INFO

www.autovit.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: