„Ce înseamnă apa pentru tine?” Concurs de desene/colaje și eseuri dedicat Zilei Mondiale a Apei

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași lansează concursul „Ce înseamnă apa pentru tine?”, dedicat Zilei Mondiale a Apei. Concursul se adresează tuturor elevilor din întreg județul Iași.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual pe 22 martie și are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă, iar obiectivul principal al respectării este susținerea realizării Obiectivului de dezvoltare durabilă (ODD) 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030. Tema anului 2021 este „Prețuirea apei” (Valuing water), iar sloganul este „Ce înseamnă apa pentru tine?” (What does water mean to you?)

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

Clasele primare: Concurs de desene și colaje, la care pot trimite lucrări elevii din clasele 0-IV. Participanții vor avea de realizat un desen sau o compoziție prin tehnica colajului. Se preferă folosirea materialelor reciclabile.
Gimnaziu: Concurs de eseuri adresat elevilor din clasele V-VIII. Participanții vor elabora un eseu de 300 de cuvinte pe tema dată.

Creațiile (desene, colaje și eseuri) pot fi trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau pot fi aduse la sediul bibliotecii până la data de 5 aprilie 2021. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze: numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator (dacă este cazul). Încurajăm folosirea mijloacelor de la distanță.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 6 – 8 aprilie 2021, iar lista premianților va fi publicată pe site-ul www.bjiasi.ro pe data de 9 aprilie a.c. Stimulăm originalitatea, astfel că lucrările plagiate vor fi excluse din concurs.

Premiile sunt oferite de ApaVital Iași și constau în jocuri, obiecte promoționale (jocuri, șepci, tricouri, stick-uri memorie etc.) și alte premii surpriză. Toți participanții vor primi o insignă cu inscripția „Prietenii apei” și certificat de participare. De asemenea, cele mai reușite desene/colaje vor deveni timp de o lună coperțile paginilor de facebook ale celor doi organizatori.

Participarea este gratuită. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să contactaţi organizatorii la telefon 0753024405, pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Serviciul Proiecte și Programe Culturale).

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: