Ce indica barometrul mediului de afaceri iesean

IMG_5159

Barometrul mediului de afaceri din Iași și județele învecinate realizat de către Doingbusiness.ro și EY România în data de 23 martie 2016, la Iași, în cadrul evenimentului BUSINESS to more BUSINESS, arată o încredere fără precedent a antreprenorilor și managerilor locali în evoluția pozitivă a economiei în 2016.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de un eșantion reprezentantiv constituit din antreprenori și manageri din regiunea Iași, selectați din audiența reprezentată de companii cu cifre de afaceri de peste 250.000 de Euro, participante la eveniment.

26% dintre cei intervievați cred că afacerile lor vor înregistra creșteri cuprinse între 10% și 20% în 2016 față de 2015, 15% dintre repondenți apreciază că volumul lor de afaceri va fi mai mare cu peste 20% anul acesta și doar 8% dintre cei intervievați văd o contracție a afacerilor în 2016. 52% dintre repondenții ieșeni văd o creștere iminentă a numărului de angajați, ca nevoie obiectivă generată de o economie în creștere.

Barometrul mediului de afaceri local realizat în 23 martie 2016 oferă un sondaj blitz pentru capturarea percepției privind mersul economiei la nivel regional și se adaugă Barometrului Național ,,A vision for growth’’ realizat de EY România si Doingbusiness.ro în perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2016, pe baza răspunsurilor primite de la 421 de manageri din cele mai mari companii care operează în România. Detalii despre Barometrul Național sunt disponibile aici, iar mai multe detalii despre Barometrul mediului de afaceri din județul Iași și localitățile învecinate sunt disponibile aici.

,,Pentru că de mai mulți ani aducem la Iași consultanța fiscală, instrumentele de optimizare inteligentă a afacerilor, absorbția eficientă a fondurilor europene, cele mai noi tehnici de vânzări și veritabile rețete de dezvoltare personală a managerilor, am fost în măsură să observăm cu bucurie în 2016 o sofisticare a mediului de afaceri local, care a devenit mai pretențios, dar mai ales, am generat o interacțiune fără precedent între speakerii invitați de noi și audiența care ne-a onorat cu prezența la BUSINESS to more BUSINESS. Acest lucru ne mulțumește pe deplin’’, a declarat Dumitru ION, CEO doingbusiness.ro. ,,Este drept, anul acesta la Iași am făcut un lucru în premieră: am putut să comparăm percepția mediului de afaceri local de anul trecut, așa cum am măsurat-o chiar atunci, cu evoluția concretă a economiei, și să surprindem dinamica acestor percepții prin adăugarea rezultatelor noi-nouțe obținute pentru anul 2016.’’, a mai spus Dumitru Ion.

Evenimentul a fost moderat de către jurnalistul economic Radu Soviani, iar interacțiunea audienței cu speakerii a fost asigurată în cadrul sesiunii de consultanță fiscală, financiară și management performant de către Arcadie Parfenie, Tax Senior Manager, EY Romania, Dr. Victor Voicu, Managementul Produsului Core Segment Business, Telekom Romania, Cati Stoican – Director General Adjunct, Safety Broker (care a prezentat audienței soluțiile potrivite pentru transferul riscurilor din afaceri), Ana Crăciun – Services Sales Team Coordinator în cadrul Coface, Alina Dobrescu – Manager Portofoliu Corporate, Reteaua de sănătate REGINA MARIA și Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors, care a oferit cele mai bune soluții, chiar și individuale, pentru absorbția fondurilor europene. Transformarea digitală și schimbarea comportamentului consumatorilor au fost analizate pe larg de Marius Hărătău – Sales and Marketing Manager, Quartz Matrix (partener Microsoft), Dumitru Ion – CEO, Kompass România și de Elena Badea, Marketing Director, EY Romania, care a susținut în plus și un atelier de succes dedicat limbajului trupului în afaceri.

Partenerii media ai evenimentului au fost AGERPRES, Calendar Evenimente, Evenimente Biz, Jurnalul de Afaceri, MANPRES, PRbox.ro, RBE Connect, Spațiulconstruit.ro, Cariere, Manager Express, Transilvania Business, InvestClub, Radio România Iași, Ziarul de Iași, Iași4U, IASIFUN, Evenimentul Regional al Moldovei.

Evenimentul de la Iași a fost organizat după debutul seriei de evenimente Business to MORE Business, care a avut loc la Brașov, în data de 10 martie 2016. Proiectul continua cu evenimentele din Ploiești (14 aprilie), București (18 mai), Sibiu (26 mai), Constanța (16 iunie), Cluj-Napoca (13 octombrie), Galați (10 noiembrie),  Oradea (24 noiembrie), Timișoara (decembrie). Totodată, în octombrie 2016, la București, Doingbusiness.ro organizează deja prestigiosul eveniment CEO Conference (detaliile despre CEO Conference 2015 sunt disponibile aici: evenimente.doingbusiness.ro ).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: