Cavalerii Vinului defilează pe pietonalul din Iași

cavalerii-vinului-iasi-parada-pietonalul-stefan-cel-mare-foto-arhiva-ordinul-european-al-cavalerilor-vinului-ziarul-de-iasi-Cavalerii Vinului vor defila vineri, 16 august 2013, pe bulevardul Ştefan cel Mare. Legatul Iaşi al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV) va organiza parada cu ocazia înfiinţării Scaunelor Cavalereşti Târgu Neamţ şi Botoşani.

Defilarea se va desfăşura începând cu ora 14.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare, între Consiliul Judeţean şi Primărie. Momentul va fi urmat de ceremonia de primire a noilor membri în Sala Mare a Palatului Roznovanu. Aceştia vor avea misiunea să promoveze valorile culturale ale vinului. La ceremonie vor participa oenologi şi reprezentanţi ai administraţiei locale ieşene, ca şi primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu şi primarul municipiului Târgu Neamţ, Daniel Harpa.

ORDINUL EUROPEAN AL CAVALERILOR VINULUI

OECV este o instituţie de drept privată, care a fost înfiinţată în 1923 în regiunea Eisenstadt din Austria, cu scopul de a promova pacea, prietenia şi libertatea, axîndu-se pe latura culturală a vinului. Consulatul din România al OECV a fost înfiinţat în 2009, avându-şi sediul la Piteşti. Legatul Iaşi răspunde de cele şase judeţe arondate Regiunii de Dezvoltare Nord-Est şi a fost înfiinţat în 2011. Pe teritoriul României funcţionează în total 7 legate ale ordinului.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro; Alex ZĂNOAGĂ

INFO

http://oeve.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: