CATEDRAL, festival de muzică şi arte vizuale in Grădina Palas

Milky Chance, Sevdaliza, Theophilus London, Moonlight Breakfast, Alexandrina, Dimitri’s Bats, CS84, Zimbru, Disco Sigaretta sunt o parte dintre numele sonore ale muzicii românești și internaționale, care vor urca pe scena CATEDRAL, cel mai amplu festival de muzică și arte vizuale din regiune. Inclus în calendarul Romanian Creative Week, CATEDRAL vine cu un line-up curatoriat de Summer Well.

Ieşenii vor avea ocazia să se bucure de atmosfera electrizantă specifică marilor evenimente muzicale cu ocazia CATEDRAL, festivalul de muzică şi arte vizuale care va avea loc în grădina ansamblului mixt Palas Iaşi, în zilele de 20 şi 21 mai, parte a Romanian Creative Week (RCW).

Scena pe care vor urca artiştii va fi spectaculoasă datorită dimensiunilor sale impresionante, 13 metri înălțime și 33 de metri lățime, şi jocului de lumini, forme şi imagini. Moonlight Breakfast, Alexandrina şi ZIMBRU sunt numele din muzica românească prezente la festivalul CATEDRAL şi care abia aşteaptă să le cânte ieşenilor, după anii de pandemie cu restricţii.

Moonlight Breakfast a fost desemnată, în 2012, cea mai bună trupă de export a României, iar muzica ei este caracterizată printr-un stil urban, un mix de soul, electro, beat, jazz și swing. De-a lungul timpului, Moonlight Breakfast a fost prezentă la mai multe evenimente importante, precum festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci 2014.

For some reason, ca mesaj, în ultima vreme, piesele pe care le-am făcut au fost despre determinare și perseverență. În general, este nevoie de multă muncă pentru a face ceva în industria muzicală, ca artist independent. Ultimii doi ani au fost cu atât mai mult o provocare. 2020 ar fi fost anul în care plănuiam primul nostru turneu în SUA, după ce am reușit să intrăm în top 100 pe ITunes și Amazon acolo. Știm cu toții ce s-a întâmplat, așa că acum, cu la fel de multă determinare și perseverență, plănuim un turneu internațional pentru 2023. Ca stil, de obicei suntem influențați de muzica pe care ne place să o ascultăm, care e multă și diversă, iar asta se reflectă în producție”, a povestit Cristina Siia, solista trupei.

Alexandrina este o artistă originară din Republica Moldova, iar întreaga sa viață se învârte în jurul muzicii, a picturii și a poeziei. A devenit cunoscută în 2009 şi a lansat două albume, „Omul de lut” și „Flori de spin”, iar acum lucrează la altele două în limba română, în timp unul în limba engleză este deja finalizat.

Viața Alexandrinei este despre artă, iar pasiunile sale se îmbină pentru a crea o operă completă: muzică, vizual, poezie. CATEDRAL vine după o perioadă care a afectat viața artistică din întreaga lume, astfel că emoțiile sunt cu mult mai puternice acum, înaintea unui concert.

Emoțiile sunt mari înaintea fiecărui concert, dar se risipesc repede după ce intrăm pe scenă. Dacă la concertele mici, de club, știu că în public sunt, în general, doar oameni veniți special să ne asculte pe noi, la festivaluri publicul este mai divers, așa că se mai adaugă un strat de emoții, pentru că nu este clar cum vom fi receptați. Acum, faptul că nu am mai urcat pe scenă de aproape trei ani mai adaugă un layer, probabil mă voi simți ca în prima zi de școală, dar sunt sigură că toate emoțiile se vor transforma pe scena de la CATEDRAL în energie pozitivă”, a precizat Alexandrina.

ZIMBRU este o formație disco-punk din Cluj-Napoca, prezentă în 2019 la aproape toate marile festivaluri din România. Trupa creează melodii care sunt o combinație de sintetizatoare, chitare, percuție și mult mister și seamănă cu muzica disco din urmă cu câteva decenii.

Primele piese scrise erau mult mai pop, pline de chestii electronice și, demo cu demo, ne-am apropiat de varianta în care sună trupa azi. Ne plac mult o grămadă de trupe new-wave, post-punk, synth-pop și chestia asta normal că s-a infiltrat în ce scriem. Am făcut și facem muzică ce seamănă cu muzica pe care o ascultăm, pe care dansăm”, au transmis artiștii ZIMBRU, pentru fanii lor.

Festivalul CATEDRAL este organizat de Catedral Music Fest în cadrul RCW, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care va avea loc la Iaşi, în perioada 20 – 30 mai. Detalii despre prima ediție a CATEDRAL, eveniment susținut de UniCredit, glo™ și Rompetrol, pot fi găsite aici: www.catedralmusicfestival.ro/.

BILETE

Accesul la CATEDRAL se va face doar pe bază de abonamente, care pot fi cumpărate online de aici: romaniancreativeweek.ro/catedral. Prețul unui abonament Full Pass este de 179 de lei + 6% booking fee.

INFO

www.catedralmusicfestival.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: