CASTING CALL @Underground Pub

casting-call

CASTING CALL, vineri, 25 noiembrie 2016, ora 19:30, la Underground the Pub – Iași, pentru “60 MINUTES OUT OF 8640”, un performance de ANDREEA DAVID. Castingul va avea loc în prezența Andreei David și a invitaților săi Cristian Nanculescu și Nicoleta Enache.

Performance-ul investighează condiționarea socială asupra percepției personale a timpului. Dar ce înseamnă timpul nostru, timpul personal? Timpul este așa cum îl percepe fiecare, sau percepția sa ne este impusă și de alții? Ce înseamnă că am nevoie de mai mult timp pentru mine? Folosim expresia atunci când ne simțim copleșiți de acțiunile pe care trebuie să le facem fără voia noastră și atunci când ni se pare că cineva ne fură fără nerușinare din timpul nostru și, cu cât simțim o presiune mai mare de a ne conforma timpului comun celorlalți, cu atât nevoia de a ne delimita timpul nostru personal crește

În 8640 de minute de lucru, patru performeri vor chestiona limitele timpului personal în cadrul unei micro-societăți temporar formate, rezultând un material de 60 de minute sub forma unui performance.

Practica folosită în procesul de lucru, numită generic “solo-improvizație cu limită de timp”, va presupune un maraton de improvizație individuală consecutivă, cu limită de timp, în care intervenția fiecăruia devine materialul de lucru și sursa de inspirație pentru materialul celorlați. În această structură, dramaturgia se construiește în timp real și vorbește despre disponibilitatea fiecăruia pentru “aici” și “acum”.

ANDREEA DAVID este performer și arhitect, cu formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 studiază la Viena, în cadrul bursei DanceWEBB și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lși Temps d’Images Cluj. În 2015, iniţiază la Centrul Național al Dansului din București, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup, care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

“60 MINUTES OUT OF 8640” va fi realizat în cadrul “UnderAct – Program de Rezidențe Artistice”, proiect inițiat de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Email: contact@undergroundpub.ro

FB: www.facebook.com/Undergroundthepub

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: