Vibrațiile unei noi generații de căști audio

crowdfunding-sound-band-gadget-my-love-ziarul-de-iasi-casti-audio-generatie-noua-kickstarter-foto

(Lucian ROTARU)

Vechile căști redau sunetul cu ajutorul unor mici difuzoare ce sunt aplasate peste urechi sau în interiorul urechilor externe. O nouă tehnologie care va schimba complet modul de funcționare a căștilor va fi disponibilă publicului în câteva luni.

Cot la cot cu încărcătoare, căștile audio sunt printre cele mai folosite accesorii ale gadget-urilor. O formă inițială a acestora a fost utilizată încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea de câtre operatorii centralelor telefonice. De atunci și până astăzi, căștile audio au evoluat mult, atât în privința dimensiunilor, cât și a calității sunetului redat. Cu toate acestea, modul de funcționare a acestora a rămas în mare parte același: un mic difuzor produce unde sonore care sunt captate de membrana timpanului.

În mod firesc, sunt mari diferențe între căștile de 10 lei și cele de 500 lei disponibile în magazine. Una din cele mai importante îmbunătățiri în privința calității sunetului ține de posibilitatea de a anula complet zgomotul de fond. Astfel, cele mai performante căști disponibile pe piața permit utilizatorilor să asculte melodii chiar dacă în jurul lor e zgomot destul de mare.

Sound Band, un proiect independent finanțat prin crowdfunding, folosește o nouă tehnologie pentru a reda sunetul prin producerea unor vibrații în spatele pavilionului urechii fără a bloca canalul auditiv. Cu alte cuvinte, utilizatorul ce va folosi acestă nouă generație de căști va putea ascultă muzică pe stradă, dar în același timp auzind perfect și ce se întâmplă în jurul lui. Echipa din spatele acestui produs a strâns prin donații ale utilizatorilor, pe Kickstarter.com, suma de bani dorită pentru a aduce Sound Band pe piață. Cu mult peste ținta propusă de 175.000 de dolari, proiectul a adunat deja peste 300.000 de dolari de la aproximativ 2.500 de donatori, ceea ce înseamnă că în foarte puțin timp noile căști vor fi livrate susținătorilor.

Un dezavantaj al acestui accesoriu ar fi desingul puțin ciudat, cei mai mulți utilizatori ne fiind obișnuiți ca volumul și butonul pentru apeluri să fie poziționat în spatele gâtului. Dispozitivul se conectează la telefon prin Bluetooth, iar creatorii Sound Band au declarat că dispozitivul va fi compatibil cu majoritatea telefoanelor inteligente, de la cele cu sistemul de operare Android sau Windows Phone până la produsele Apple sau BlackBerry. Cine dorește să achiziționeze o pereche de căști Sound Band în acest moment va trebui să plătească 150 de dolari, dar cu siguranță acest preț va scădea după ce produsul va fi lansat oficial.

crowdfunding-sound-band-gadget-my-love-ziarul-de-iasi-casti-audio-generatie-noua-kickstarter-fotoAi cumpăra o astfel de pereche de căști și cât ai fi dispus să plătești? Ne găsești și pe pagina de Facebook Gadget, My Love pentru discuții și articole din domeniu.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția de miercuri, 14 august 2013, nr. 190 (6715), pagina 7.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: