Câștigătorii prestigiosului “Bremen Jazz Award” cântă la Iași

Miercuri, 16 octombrie 2019, de la ora 19:00, muzica de calitate va ocupa Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” din Iași. Câștigătorii prestigiosului “Bremen Jazz Award” 2016 și una dintre cele mai apreciate trupe de pe scena jazz-ului internațional, vin pentru prima oară în România, la Iași, invitându-vă să vă lăsați antrenați de ritmurile și armoniile pline de energie ale jazz-ului contemporan, într-un show live de excepție.

“TRIO ELF face parte dintr-o nouă generație germană de jazz. Descoperă ceea ce a făcut jazz-ul atât de celebru: risc, sunete noi și explozii de energie ”. Așa este definit pe scurt de către Hamburger Abendblatt trio-ul german, care diversifică şi întregeşte scena noului val al jazz-ului contemporan european, adăugându-i o nouă dimensiune componistică şi stilistică.

Cu 7 albume scoase la prestigiosul Jazz Label ENJA Records, cu o prezență frecventă în festivaluri și cluburi de renume, cu ecouri și critici entuziaste în importante publicații de gen, American Downbeat, JAzzThing, Jazz Podium, Sonic, Jazzthetik, London Jazz News, etc., TRIO ELF este aplaudat și aclamat pentru universul vibrant și totodată sofisticat pe care-l propune.

Marca TRIO ELF constă în extinderea sunetului acustic cald prin utilizarea creativă a electronicelor, reinventând astfel trio-ul clasic de jazz prin folosirea groov-urilor și a elementelor muzicii de club contemporane, ca punct de pornire pentru improvizație. Tonurile de pian delicate, adesea distorsionate electronic, într-o sincronie perfectă cu baza ritmică diferită, diversă, atractivă și inovatoare, se combină pentru a uni opozițiile: soft-loud, consonant-disonant, minimalist-complex, rezultatul fiind sound-ul unic și inedit care decurge din respirația colectivă a celor trei voci egale: WALTER LANG (piano), SEBASTIAN GIECK (bass), GERWIN EISENHAUER (drums).

BILETE

Evenimentul va începe la ora 19:00, iar accesul în sală se va face în intervalul orar 18:30-19:00. Prețul biletelor este 35 de lei și se pot cumpăra pe eventbook.ro și de la intrare, în seara evenimentului.

Evenimentul este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iasi, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iaşi, Goethe-Institut Bucuresti, şi Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

INFO

www.trioelf.de

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: