Câștigătorii Concursului de manuscrise Bursa „Cavalerii Cuvântului”

Locul-I-Bursa

Luni, 27 iulie 2015, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași a avut loc jurizarea lucrărilor Concursului de manuscrise Bursa „Cavalerii Cuvântului” – concurs inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Iași şi Cristina H.B. Docan, editor.

Concursul a fost lansat pe data de 28 mai 2015, în cadrul ediției a III-a a Festivalului Internațional al Educației (FIE) și s-a adresat elevilor din clasele IX-XII din județul Iași, scopul fiind încurajarea şi răsplătirea eforturilor redacţional-creative ale tinerilor condeieri, dezvoltarea abilităţilor şi îmbogăţirea experienţei, dar și înfăţişarea lucrărilor unui public cât mai numeros şi divers. La concurs au fost acceptate lucrările redactate în limba română, care au respectat condițiile de redactare comunicate odată cu regulamentul. Dintre cele 35 de lucrări primite până la încheierea perioadei de înscriere, patru au fost descalificate.

Juriul concursului, alcătuit din Maura Anghel (jurnalist), Cristina Docan H. B. (editor), Bogdan Mihai Mandache (scriitor și redactor la Biblioteca Județeană Iași) și Florentin Busuioc (redactor la Biblioteca Județeană Iași), a evaluat din punct de vedere al exprimării, al gradului de originalitate și al conținutului 35 de lucrări originale cu unic autor.

Câștigătorul concursului este Miruna Ioana Vlioncu – elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, care își va vedea creaţia publicată într-un volum ce va fi distribuit gratuit în bibliotecile din Iași. Locurile II și III au revenit elevilor Ruxandra Păsărică (Colegiul Național „Emil Racoviță”) și Radu Gavrilescu (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 29 iulie 2015, ora 11.00, la Sala de Festivități a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 14, clădirea Materna, et. 2).

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” le mulțumește participanților, precum și profesorilor coordonatori și îi felicită pentru creativitatea de care au dat dovadă.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Inscrieri pentru Summer Reading Club la Biblioteca Judeteana Iasi

Finala concursului „Bătălia Cărţilor” (11-13 ani și 14-18 ani)

Atelier de dezvoltare personală prin tehnici actoricești la Biblioteca Judeteana Iasi

START „Biblioteca de vacanță” la Secția de Împrumut pentru Copii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert extraordinar de muzica bizantina in Sala Mare a Teatrului Național

Spectacolul pentru copii „Bubico” are loc în Foaierul Cinematografului Victoria

Deschiderea Fab Lab Iasi- platformă independentă adresată comunității tehnice din Iași

Deschiderea Stagiunii 2017-2018 la Ateneul din Iași

Scrie un comentariu: