Câștigătorii Concursului de manuscrise Bursa „Cavalerii Cuvântului”

Locul-I-Bursa

Luni, 27 iulie 2015, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași a avut loc jurizarea lucrărilor Concursului de manuscrise Bursa „Cavalerii Cuvântului” – concurs inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Iași şi Cristina H.B. Docan, editor.

Concursul a fost lansat pe data de 28 mai 2015, în cadrul ediției a III-a a Festivalului Internațional al Educației (FIE) și s-a adresat elevilor din clasele IX-XII din județul Iași, scopul fiind încurajarea şi răsplătirea eforturilor redacţional-creative ale tinerilor condeieri, dezvoltarea abilităţilor şi îmbogăţirea experienţei, dar și înfăţişarea lucrărilor unui public cât mai numeros şi divers. La concurs au fost acceptate lucrările redactate în limba română, care au respectat condițiile de redactare comunicate odată cu regulamentul. Dintre cele 35 de lucrări primite până la încheierea perioadei de înscriere, patru au fost descalificate.

Juriul concursului, alcătuit din Maura Anghel (jurnalist), Cristina Docan H. B. (editor), Bogdan Mihai Mandache (scriitor și redactor la Biblioteca Județeană Iași) și Florentin Busuioc (redactor la Biblioteca Județeană Iași), a evaluat din punct de vedere al exprimării, al gradului de originalitate și al conținutului 35 de lucrări originale cu unic autor.

Câștigătorul concursului este Miruna Ioana Vlioncu – elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, care își va vedea creaţia publicată într-un volum ce va fi distribuit gratuit în bibliotecile din Iași. Locurile II și III au revenit elevilor Ruxandra Păsărică (Colegiul Național „Emil Racoviță”) și Radu Gavrilescu (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 29 iulie 2015, ora 11.00, la Sala de Festivități a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 14, clădirea Materna, et. 2).

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” le mulțumește participanților, precum și profesorilor coordonatori și îi felicită pentru creativitatea de care au dat dovadă.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Ediția a III-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză „February’s Moonstruck”

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

„Cămara lui Păstorel”, Ediția a IV-a – concurs de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești

Concurs de creaţie literară în limba engleză „Winter Wonderland” 2018

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

The Mono Jacks – Brunch Acoustic Session

Acaju LIVE – The Mono Jacks

La Clubul Cinefililor, în martie, miercurea, ne întâlnim cu Francois Truffaut

Moonlight Breakfast LIVE in Underground!

Scrie un comentariu: