Castigatori din Iasi la concursul pe teme de protecția consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!”

În perioada 16-21 iunie 2019, Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud a fost gazda celei de a XVII-a ediții a etapei naționale a concursului pe teme de protecția consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!”.

Cu acest prilej, 88 de elevi din clasele IX-XI, câte doi din fiecare județ și 6 din București, au intrat în competiție. Tema concursului – „Informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor”, a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de tânăra generaţie pentru tot ceea ce este nou pe piață.

Astfel, elevii s-au întrecut la proba individuală, fiind supuși unui test grilă din legislația specifică protecției consumatorului. Doar 20 din cei 88 de participanți, cei care au demonstrat o bună cunoaștere a actelor normative care reglementează combaterea practicilor comerciale incorecte, informarea consumatorilor și modalitatea de indicare a prețurilor, s-au calificat la cea de-a doua etapă. Aceasta a constat în realizarea unui eseu cu tema “ Să învățăm să citim eticheta produselor”, pe care l-au susținut în faţă comisiei, utilizând instrumentele tehnologiei digitale.

Câștigătorii concursului au fost desemnați de juriul format din reprezentanți ai Ministerului Educatiei Nationale, Autorității Nationale pentru Protecția Consumatorilor și mass-mediei.

Elevele Horleanu Maria-Diana, din clasa a XI-a și Iacob Cătălina Beatrice, din clasa a X-a, ambele eleve ale Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, coordonate de profesoara Liana Jescu, au obținut Premiul I, respectiv Premiul al III-lea la individual și Premiul I pe echipe, situând din nou județul Iași pe podium.

INFO

alege-este-dreptul-tau.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: