Castigatori din Iasi la concursul pe teme de protecția consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!”

În perioada 16-21 iunie 2019, Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud a fost gazda celei de a XVII-a ediții a etapei naționale a concursului pe teme de protecția consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!”.

Cu acest prilej, 88 de elevi din clasele IX-XI, câte doi din fiecare județ și 6 din București, au intrat în competiție. Tema concursului – „Informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor”, a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de tânăra generaţie pentru tot ceea ce este nou pe piață.

Astfel, elevii s-au întrecut la proba individuală, fiind supuși unui test grilă din legislația specifică protecției consumatorului. Doar 20 din cei 88 de participanți, cei care au demonstrat o bună cunoaștere a actelor normative care reglementează combaterea practicilor comerciale incorecte, informarea consumatorilor și modalitatea de indicare a prețurilor, s-au calificat la cea de-a doua etapă. Aceasta a constat în realizarea unui eseu cu tema “ Să învățăm să citim eticheta produselor”, pe care l-au susținut în faţă comisiei, utilizând instrumentele tehnologiei digitale.

Câștigătorii concursului au fost desemnați de juriul format din reprezentanți ai Ministerului Educatiei Nationale, Autorității Nationale pentru Protecția Consumatorilor și mass-mediei.

Elevele Horleanu Maria-Diana, din clasa a XI-a și Iacob Cătălina Beatrice, din clasa a X-a, ambele eleve ale Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, coordonate de profesoara Liana Jescu, au obținut Premiul I, respectiv Premiul al III-lea la individual și Premiul I pe echipe, situând din nou județul Iași pe podium.

INFO

alege-este-dreptul-tau.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: