Castiga un weekend in Cracovia: POLISH RO.WIKIPEDIA®II


Institutul Polonez din Bucuresti si Wikipedia in limba romana organizeaza, cu sprijinul Asociatiei Wikimedia Polonia, cea de a doua editie a concursului POLISH RO.WIKIPEDIA. Articole legate de Polonia postate pe Wikipedia pana la data de 26 mai ii pot aduce autorului un premiu constand intr-un week-end la un hotel din centrul Cracoviei.

Scopul concursului este incurajarea dezvoltarii Wikipediei in limba romana, care in momentul de fata, contine peste 220 de mii de contributii, si, in acelasi timp, promovarea imaginii Poloniei. Multumita primei editii a concursului, desfasurata in perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012, Wikipedia in limba romana s-a imbogatit cu peste o suta de articole: create de la zero, sau dezvoltate in mod considerabil.

INSCRIERE

La concurs pot lua parte toti vorbitorii de limba romana. Se poate lucra de asemenea in echipe de cate doua persoane. In concurs pot fi inscrise articole nou intocmite sau articole deja existente completate sau corectate. Se admite si traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei in alte limbi. Singura conditie este ca articolele inscrise in concurs sa fie direct legate de Polonia, spre exemplu sa aiba ca subiect personalitati poloneze, cultura poloneza, stiinta, traditia, istoria etc. si, in acelasi timp, sa fie redactate in conformitate cu regulile Wikipediei.

Concursul se va desfasura in perioada 15 aprilie – 26 mai 2013. Incepand cu data de 15 aprilie va puteti inscrie, prin trimiterea unui e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anuntate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 31 mai 2013. Participantul, care va contribui in cea mai mare masura la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi si/sau va completa in mod semnificativ articolele deja existente, va castiga un week-end, in perioada aleasa, la un hotel din inima Cracoviei.
Pentru articolele remarcabile, vor fi acordate premii suplimentare:

  • gadgeturi cu sigla Wikipediei in limba polona,
  • invitatii la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez,
  • carti si albume,
  • CD-uri cu muzica clasica sau jazz.

Regulamentul concursului se poate gasi pe pagina de internet a Institutului Polonez: culturapoloneza.ro.
Wikipedia este o enciclopedie generala, disponibila pe Internet sub licenta libera in 285 limbi, avand continut deschis tuturor, atat pentru utilizare cat si pentru dezvoltare. Este dezvoltata prin colaborarea voluntara a unui mare numar de persoane si administrata de fundatia non-profit Wikimedia.

Institutul Polonez din Bucuresti este o unitate diplomatica, a careia misiune este promovarea culturii poloneze in Romania, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi incurajarea colaborarii in domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale.

INFO

Institutul Polonez din Bucuresti
Adresa: Str. Popa Savu nr. 28, sector 1 011433 Bucureşti, Romania
Tel. +40 21 224 45 56
Fax +40 21 224 56 93
culturapoloneza.ro
getyourip.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: