Castiga 50.000 de dolari cu ideea ta! Google Science Fair 2013

Google a lansat o competitie stiintifica adresata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 13-18 ani din intreaga lume, oferindu-le sansa de a-si prezenta ideile cu care vor sa schimbe lumea. Castigatorul va primi o bursa in valoare de 50.000 de dolari, oferita de Google

google science fair 2013_romania

Compania americana vrea sa ajute astfel la identificarea urmatoarei „Ada Lovelace”. Lovelace a fost o adolescenta pasionata de matematica care a trait in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, cunoscuta astazi mai ales pentru faptul ca a scris ceea ce este considerat a fi primul program pentru un computer din istorie.

Multi oameni de stiinta uriasi si-au dezvoltat curiozitatea pentru stiinta la o varsta frageda, facand apoi descoperiri extraordinare ce au schimbat modul in care traim“, a explicat Sam Peter, reprezentantul Google.

Printre cercetatorii ce au facut istorie in adolescenta se numara Louis Braille, care a inventat un alfabet pentru orbi la varsta de 16 ani si Alexander Graham Bell, care a efectuat experimente cu sunetele cand inca era adolescent.

Competitia stiintifica lansata de Google se adreseaza tinerilor cu varste in 13 si 18 ani din intreaga lume. Printre premii se numara o bursa in valoare de 50.000 de dolari si o calatorie in insulele Galapagos, unde aveti sansa de a vedea animale care nu mai exista in niciun alt loc de pe Terra. De asemenea, castigatorul premiului cel mare va avea parte de o vizita unica la Google, CERN sau la LEGO.

INSCRIERE

Inscrierile proiectelor se incheie pe 30 aprilie, iar finalistii vor avea parte de o calatorie pana in campusul Google din California, unde vor fi anuntati castigatorii pe 23 septembrie. Inscrierea se face pe googlesciencefair.com si nu necesita decat numele si prenumele, data nasterii si tara de origine.

Printre proiectele care au castigat editiile precedente ale competitiei se numara eforturi de catalogare a ecosistemelor din apa, diagnosticarea timpurie a cancerului de san si un proiect ce permitea oamenilor cu pierderi de auz sa asculte muzica.

INFO

www.googlesciencefair.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: