Casa Racovita (Micul Trianon)

Casa Racovita (Micul Trianon) - Centrul Cultural Francez

Edificiul a fost ridicat in perioada 1850-1870, dar este mentionat documentar abia in 1905 cand profesorul A. C. Cuza, proprietarul sau din acel moment, a cerut autorizatia de a-l repara, ca urmare a stricaciunilor suferite cu ocazia cutremurului din 1899. In 1916 si 1926 noul proprietar, Nicolae A. Racovita, realizeaza renovari si extinderi a „Micului Trianon”. Incepand cu 1946, imobilul a fost declarat „utilitate publica”, familia Racovita fiind expropriata.

Cladirea a servit drept sediu pentru diverse institutii subordonate Ministerului Educatiei sau Politehnicii, apoi Ministerului Culturii (sectia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Studentesc in anii 50, Casa de Cultura a Uniunii Studentilor Comunisti in anii 60, Scoala Populara de Arte – 1980-1991).

Din 19 Aprilie 1991, functioneaza aici Centrul Cultural Francez.

Adresa: Bd. Carol I, nr. 26

Proiectul ”Prin Trecut Spre Viitor”

Proiectul realizat de o echipa de elevi de la scoala Gh. I Bratianu si-a  propus identificarea a 12 cladiri cu valoare istorica si culturala din Iasi, prezentarea lor si promovarea acestora catre public.

Sponsor: Petrom OMV

Parteneri: Scoala “Gh. I. Bratianu”, Club Rotary Curtea Domneasca, Institutul A.D.Xenopol, Ateneul Tatarasi, Biblioteca Gh. Asachi, Radio Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Fun.

Scoala “Gh. I. Bratianu”, Iasi
Echipa: Bratienii (30) elevi
Prof. Coord.: Daniela Murgescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: