Casa Racovita (Micul Trianon)

Casa Racovita (Micul Trianon) - Centrul Cultural Francez

Edificiul a fost ridicat in perioada 1850-1870, dar este mentionat documentar abia in 1905 cand profesorul A. C. Cuza, proprietarul sau din acel moment, a cerut autorizatia de a-l repara, ca urmare a stricaciunilor suferite cu ocazia cutremurului din 1899. In 1916 si 1926 noul proprietar, Nicolae A. Racovita, realizeaza renovari si extinderi a „Micului Trianon”. Incepand cu 1946, imobilul a fost declarat „utilitate publica”, familia Racovita fiind expropriata.

Cladirea a servit drept sediu pentru diverse institutii subordonate Ministerului Educatiei sau Politehnicii, apoi Ministerului Culturii (sectia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Studentesc in anii 50, Casa de Cultura a Uniunii Studentilor Comunisti in anii 60, Scoala Populara de Arte – 1980-1991).

Din 19 Aprilie 1991, functioneaza aici Centrul Cultural Francez.

Adresa: Bd. Carol I, nr. 26

Proiectul ”Prin Trecut Spre Viitor”

Proiectul realizat de o echipa de elevi de la scoala Gh. I Bratianu si-a  propus identificarea a 12 cladiri cu valoare istorica si culturala din Iasi, prezentarea lor si promovarea acestora catre public.

Sponsor: Petrom OMV

Parteneri: Scoala “Gh. I. Bratianu”, Club Rotary Curtea Domneasca, Institutul A.D.Xenopol, Ateneul Tatarasi, Biblioteca Gh. Asachi, Radio Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Fun.

Scoala “Gh. I. Bratianu”, Iasi
Echipa: Bratienii (30) elevi
Prof. Coord.: Daniela Murgescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: