Casa prefabricata din lemn, direct din Finlanda

Casele prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka au intrat si pe piata din Romania. Cea mai accesibila casa costa 40.000 de euro si are o suprafata de 80 mp, potrivit Finn Land Business, importatorul exclusiv al marcii.

Casa Honka - arhitectura

Casa Honka - exemplu de arhitectura.

Romanii interesati isi pot comanda casa dintr-un catalog, urmind ca aceasta sa fie livrata sub forma de kit complet, inclusiv ferestre si instalatii sanitare. „Conceptul de «casa din lemn» este inca nou in Romania. Exista totusi o cerere pentru locuinte din lemn si la noi in tara. Clientii unui astfel de produs cauta ce este mai bun, de aceea, reputatia excelenta a Honka, furnizor global pentru case premium din lemn, dublata de preturile accesibile vor fi doua atribute convingatoare“, a declarat Cristy Baisan, managerul Finn Land Business.

Costul caselor Honka variaza intre  300 – 1200 euro/mp in functie de specificatiile si dorintele proprietarului. Clientul isi poate comanda casa dintr-un catalog, urmand ca aceasta sa fie livrata sub forma de kit complet, inclusiv ferestre si instalatii sanitare. Capacitatea de productie a celor doua fabrici din Finlanda este de 2.500 case/an ceea ce reprezinta echivalentul a cinci case pe zi.  Astfel, termenul de livrare de la lansarea comenzii si pana la livrarea casei este de sase saptamani. Instalarea locuintei se face in aproximativ trei saptamani.

Prima proprietate Honka din Romania a fost deja asamblata la Azuga si apartine unui om de afaceri din Brasov. Finn Land Business planuieste ca urmatoarea casa sa fie ridicata in Neptun, pina la sfirsitul lunii mai, pentru a servi drept locuinta-model potentialilor cumparatori. In plus, compania importatoare intentioneaza sa convinga guvernul roman sa accepte Honka in programul „Prima Casa”, astfel incit cei care detin un teren sa isi poata achizitiona o astfel de casa preambalata.

Casele Honka se adreseaza atit clientilor care isi doresc o locuinta in regim permanent, cit si celor care vor o casa de vacanta. Compania finlandeza utilizeaza tehnologie moderna pentru a produce materiale de constructie din pin nordic, rezistente si ecologice. Unitatile locative sint create din grinda lamelara si au etansari cu garnituri puse inca din fabrica.

Grupul Honkarakenne, prin intermediul caruia se vor face importurile in Romania, este principalul furnizor de constructii din lemn sub marca Honka. Gama de produse include case rezidentiale si de vacanta, precum si proiecte la scara larga precum hoteluri, restaurante si sate de vacanta. Aproape 80.000 de produse Honka au fost vindute in peste 50 de tari, inca din 1958. Productia acestora are loc in Finlanda. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 55 milioane euro, din care un procent de 56% a fost dat de exporturi.

Honka in Romania

Finn Land Business S.R.L.
Strada Plopilor, Numarul 5,
Statiunea Neptun,
Mangalia – Constanta
Telefon. +40 341 710680
Fax. +40 341 710681
Mobil. +40 722 191920
E-mail. casehonka@gmail.com

Site oficial: www.honka.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: