Cartile lui Patrick Modiano, castigatorul premiului Nobel pentru Literatura 2014, in librariile Avant-Garde si Librarium Palas din Iasi

carti-modiano-nobel

Cartile lui Patrick Modiano, castigatorul premiului Nobel pentru Literatura 2014, in librariile Avant-Garde si Librarium Palas din Iasi:  ”In cafeneaua tineretii pierdute” (Grupul editorial ART)  si ”DORA BRUDER” (Grupul editorial RAO).

In cafeneaua tineretii pierdute (Grupul editorial ART)

In cafeneaua tineretii pierdute este un roman care respira parfumul boemilor ani ’60 parizieni, cu bistrourile din Cartierul Latin ce gazduiesc nesfarsite intalniri ale artistilor si in care timpul pare ca sta in loc, suspendat intr-un etern al poeziei. In aceasta lume se refugiaza Louki, asa cum se prezinta Jacqueline Delanque, un personaj misterios si neinteles, in incercarea de a fugi de o viata care ameninta sa o striveasca prin rutina ei nemiloasa.

Personajele lui Patrick Modiano sunt incarcate de farmecul unei vieti traite parca doar pentru a discuta despre sensul existentei si despre arta. Dar paradisul acesta nu le este oferit pentru totdeauna. Asemenea unor ingeri alungati dintr-un spatiu si dintr-un timp mitice, eroii lui Modiano se trezesc in cenusiul vietii cotidiene, lipsite de farmecul de altadata, cand totul parea posibil. Romanul lui Modiano, dincolo de atmosfera nostalgica a unui Paris la care visam cu totii, dincolo de frivolitati, aventuri si iubiri pierdute, este si un roman al marilor intrebari despre viata.

 DORA BRUDER (Grupul editorial RAO)

Dora Bruder este povestea unei tinere de 15 ani, deportata la Auschwitz, dar si a unei anchete desfasurate de un singur om, un scriitor, impotriva birocratiei si a amneziei. Dora era o umbra. Prin el, ea devine o urma, o inscriptie, inceputul unei prezente. Un destin tragic, reconstituit treptat din bucati precum piesele unui puzzle, intre atatea alte destine iremediabil pierdute in timp si spatiu…

Patrick Modiano este unul dintre cei mai renumiti scriitori francezi, castigator al unor importante distinctii literare, printre care premiul Goncourt (1978). Scriitura lui Modiano este cea a inexplicabilului, dar nu pentru a trezi in citit mila, afectiunea sau revolta, ci pentru a releva absurdul, misteriosul, irealul, absenta, facandu-le astfel palpabile.

Patrick Modiano este al 11-lea laureat al premiului Nobel pentru literatură care s-a născut în Franţa. Scriitorul francez a câştigat anterior alte două distincţii literare prestigioase – marele premiu pentru roman decernat de Academia franceză (pentru “Les Boulevards de ceinture”, 1972) şi premiul Goncourt (pentru “Rue des boutiques obscures”, 1978). Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, “pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie”, a precizat Comitetul Nobel.

INFO

Libraria Avant-Garde
Str. Alexandru Lapusneanu 16, Iasi

Librarium Palas
Str. Palas, nr. 7A, Palas Shopping Mall

www.librariumgrup.ro/avantgarde

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: