Cărțile au cele mai bune prețuri la Bookfest Iași

Bookfest_Iasi_2014

Editurile prezente la Bookfest Iași aduc reduceri substanțiale de până la jumătate de preț și o ofertă foarte variată de carte la 10, 15 și 20 lei. Norman Manea și Emil Brumaru vin sâmbătă la Sala Pașilor Pierduți pentru a se întâlni cu vizitatorii Bookfest

Cu numai patru zile rămase până la Salonul de Carte Bookfest Iași – ediția a doua, expozanții anunță o ofertă vastă de carte și reduceri substanțiale. Vizitatorii Salonului Bookfest – deschis zilnic de vineri până duminică la Sala Pașilor Pierduți – își vor putea completa bibliotecile cu volume ale autorilor prezenți la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT).

Editurile importante din România – Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, All, Niculescu, Herald, Eikon, Okian și multe altele – vor fi prezente la Bookfest cu reduceri nominale care merg până la 50% sau chiar mai mult în cazul ofertelor tip ”pachet cadou”.

Astfel, mulți dintre expozanții Bookfest vor avea o ofertă vastă de carte cu prețul unic de 10, 15 sau 20 lei, dar unele edituri, precum Nemira vor oferi pachete cadou la jumătate de preț. Pe lângă aceasta, editura Nemira va aduce noutăți precum ultimul volum al lui Stephen King, Doctor sleep, în care inconfundabilul autor de thriller american se întoarce la universul pe care l-a creat și l-a explorat în Shinning.

Pe lângă toate volumele laureatei Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Müller, invitată specială FILIT, editura Humanitas aduce noutăți precum volumul istoricului Lucian Boia, Primul Război Mondial, cât și cartea autobiografică a vedetei PROTV Andreea Esca, Ce-am făcut când am tăcut, besteller absolut la Salonul Internațional de Carte Bookfest (mai-iunie 2014).

Volumele lui David Lodge, de asemenea invitat al ediției de anul acesta a FILIT, vor putea fi de asemenea achiziționate cu reducere din standul Polirom, alături de multe noutăți precum proaspătul volum al managerului FILIT Dan Lungu, Fetița care se juca de-a Dumnezeu, un roman care priveste prin ochii inocenți ai Rădiței și ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund România postcomunistă: emigrația temporară.

Alături de Scrisorar și Părul Venerei de Mihail Șîșkin, în traducerea Antoanetei Olteanu, invitată la FILIT 2014, Curtea Veche Publishing aduce printre altele ultimul volum al matematicianului Liviu Ornea, Bifurcații.

Pentru pasionații de psihologie, Editura Trei oferă numeroase promoții, între care și o reducere de 30% la bestseller-ul americanului Richard Wiseman, Cum să-ți ajuți norocul. Patru principii simple care îți vor schimba norocul – și viața.

Două dintre cele mai sonore nume dintre invitații celei de-a doua ediții FILIT vor poposi și în spațiul de lansări Bookfest din Sala Pașilor Pierduți. Sâmbătă, 4 octombrie, începând cu ora 15:00, publicul se poate întâlni cu cel mai tradus autor român de peste hotare – Norman Manea într-o discuție cu Doris Mironescu despre volumele Laptele negru și Pe contur (apărute la Editura Polirom), urmată de o sesiune de autografe.

Tot sâmbătă, dar de la 13:00, Editura Nemira îl aduce în atenție pe poetul ieșean Emil Brumar, care va lansa volumul 111 cele mai frumoase poezii, avându-i ca invitați pe Bogdan Creţu şi Doris Mironescu.

Toți vizitatorii se vor putea bucura și de cinematograful de artă Bookfest, organizat în Sala Ferdinand a Universității Al. I. Cuza, unde vor fi proiectate filme oferite de către Ambasada Norvegiei din România, precum Vegas (dramă, 2009), Petrecerea din Hardanger (clasic norvegian din 1927), cât și o colecție de scurt-metraje pentru copii.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrul Cinematografului de artă Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, între 3 și 5 octombrie, în Sala Pașilor Pierduți de la Universitate. În total, ediţia 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitaţi de seamă ai literaturii mondiale şi române, precum şi traducători, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici şi jurnalişti culturali.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Literaturii Române Iaşi. FILIT 2014 se desfăşoară sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi beneficiază de parteneriatul Băncii Naţionale a României. Puteți urmări programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi  și pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro.

A doua ediție a Salonului de Carte Bookfest Iași este organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Evenimentul va avea loc în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și Ambasada Norvegiei în România.

Partenerii media ai Bookfest sunt Europa FM, Ziarul de Iași, Iași Fun și HotNews.ro.

Salonul de Carte Bookfest Iași face parte din seria de ediții locale ale celui mai important eveniment expozițional de carte din România; Bookfest mai are ediții locale la Timișoara, Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul acesta  (București, 28 mai – 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediții a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałęsa, Małgorzata Rejmer, Paweł Huelle, Dorota Masłowska, în atenția publicului fiind și cei patru laureaţi polonezi ai premiului Nobel pentru literatură – Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996).

INFO

Sala Pasilor Pierduti

Universitatea Al. I. Cuza, corp A

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: