“Cartiere pentru oameni” – intalnire cu locuitorii cartierului Dacia

Asociatia Mai Bine implementează în perioada iunie 2013 – mai 2015 proiectul ”Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabilă”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă și având ca partener principal Asociatia Equiterre – partener pentru dezvoltare durabilă, organizaţie de referinţă în domeniul dezvoltării durabile din Elveţia.

Proiectul răspunde nevoii de avansare teoretică si practică a principiilor dezvoltării durabile din perspectiva traiului urban  la nivel individual si comunitar, promovând unelte educative si participative la îndemâna cetătenilor care să sprijine si să încurajeze implicarea comunitătii pentru dezvoltarea durabilă a spatiilor urbane.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate demersuri pentru cresterea implicării cetătenilor la nivel local si sprijinirea initiativelor acestora de dezvoltare urbană. În acest scop, Asociatia Mai Bine organizează pe parcursul a patru luni, întâlniri consultative si informative în cartierele Dacia, Tătărasi, Păcurari, Nicolina si Frumoasa din Municipiul Iasi pentru a promova un comportament responsabil fată de mediu si societate si pentru a răspunde tendintelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare, initiativă si implicare activă a cetătenilor.
Mai exact, ne propunem să identificăm interesele si nevoile din comunitatea locală, să găsim împreună solutii pentru ameliorarea calitătii vietii si să sprijinim initiativele comunitare menite să răspundă nevoilor identificate. De asemenea, ne propunem ca în cadrul întâlnirilor cu locuitorii din cele cinci cartiere să informăm si să sensibilizăm cu privire la necesitatea participării active a fiecăruia dintre noi pentru îmbunătătirea traiului urban si dezvoltarea durabilă a comunitătii locale.

Prima întâlnire consultativă la care sunt invitati toti locuitorii cartierului Dacia interesati de ameliorararea traiului urban în comunitatea lor, se va defăsura sâmbătă, 12 octombrie 2013, între orele 10.00 – 13.00, în incinta scolii Gimnaziale „George Călinescu”.

Persoanele interesate să participe la întâlniri sunt rugate să confirme până pe 11 octombrie 2013  la e-mail: contact@maibine.eu sau telefon: 0752.409620.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finantator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentând contributia Asociatiei Mai Bine.

INFO

www.maibine.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: