„Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici”, de Lucia Muntean

Două noi titluri în colecția de cărți educative pentru copii, Cărțile Lucia Muntean.

În această toamnă, Cărțile Lucia Muntean adaugă doua noi volume colecției deja existentă, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari, între 2 și 7 ani.

Cărțile Lucia Muntean contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a piticilor, dar și cu sfaturi practice adresate părinților. Fiecare titlu are o pagină unde autoarea inițiază un dialog cu părintele, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici. Cărțile Lucia Muntean devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădeaza vasta experiență de educator iubit, a autoarei.

„Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe ganduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp, că acum ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei. Așa am ajuns să scriu “Povestea prietenilor din pădure”, o carte despre firescul și naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al “Rimelor pentru cei mai mici” pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziile“ declară autoarea, Lucia Muntean.

“Povestea prietenilor din pădure” este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

Volumul 2 din “Rime pentru cei mai mici” continuă seria titlurilor gândite special pentru ai captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Veți descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o aventură care se termină invariabil cu rugămintea: “Mami, hai s-o mai citim o dată!”.

Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

carti-lucia-muntean-lansare-iasi-povestea-prietenilor-din-padure-rime-pentru-cei-mai-mici-fotoCărțile Lucia Muntean se găsesc în rețeaua de librării Librarium, în alte rețele de specialitate și magazine online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro. Cartea „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasa lor, beneficiază și de aplicație de iPhone, disponibilă în AppStore.

  • Lucia Muntean – Biografie și concept editorial

Lucia Muntean scrie literatură pentru copii, de mai mult de 30 de ani. Pe langă cele peste 24 carti și 50 de articole publicate, ea își găsește timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie și o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face. Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărților Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinților cu poezii amuzante, jocuri instructive și povestiri antrenante pentru cei mici. Fiecare titlu se construiește în jurul unei activități specifice copilăriei sau al unui interes natural, caracteristic copiilor între doi și șapte ani: descoperirea propriei identități și încrederea în forțele proprii, formarea primei prietenii, încercarea de a reda lumea din jur prin desen, comunicarea verbală și non-verbala, descoperirea lumii animalelor, articularea limbajului afectiv și, în general, punctele cheie ale experiențelor celor mici. Tehnica din spatele “Cărților Lucia Muntean” este una cu un puternic caracter pedagogic, îmbinată cu pasiune într-o forma care devine spontan îndrăgită de către toți copiii.

Activitatea laborioasă a Luciei Muntean în domeniul educației preșcolare a fost recunoscută de către Ministerul Educației și Cercetării prin acordarea în anul 2007, a Distincției „Gheorghe Lazăr” clasa I.

INFO

Cărțile Lucia Muntean

Editura Genesis, Str. Anghel Saligny, bl.2, ap. 4, Petroșani

Telefon: 0726 705 090, Email: office@luciamuntean.ro

www.luciamuntean.ro

www.facebook.com/cartile.lucia.muntean

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , , ,

Scrie un comentariu: