Carte și tradiție românească – „Covorul moldovenesc”

Covorul-moldovenesc-partea-Covorul-moldovenesc-partea-

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” organizează marți, 17 noiembrie 2015, de la ora 10.30, la sediul Asociației „AFECT” (Aleea Rozelor nr. 20), partea a doua a manifestării „Covorul moldovenesc”.

Manifestarea are ca scop cunoașterea istoricului acestui element nelipsit în gospodăriile din zona Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului și va fi completată cu referințe din operele clasice ale literaturii române, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

Dacă la prima întâlnire au fost prezentate „covorul în bumbi” din zona Palanca și tradiția „scoarței moldovenești” din zona Iașului, la cea de a doua vom desluși tehnica artistică și meșteșugărească, dar și simbolistica acestui valoros produs al artei populare românești, a cărui faimă a căpătat valențe internaționale.

Partenerii proiectului sunt: Asociația „AFECT”, Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin şi Elena” și Asociația „Ciurbeștenii” Iași.

Vă aşteptăm marți, 17 noiembrie 2015, ora 10.30, la Centrul pentru persoane vârstnice – Direcția de Asistență Comunitară Iași, situat în Aleea Rozelor nr. 20.

 

Proiectul „Carte și tradiție românească” se desfășoară în cadrul programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și își propune să încurajeze cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail: programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: