Carnavalul venetian a urcat Copoul

Afis-expo---Venetia-in-Culo

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi si Clubul Fotografilor Iași va invita  la expoziţia de fotografie “Veneția în culori de carnaval” găzduită de Galeria de artă “La Gard”. Expun: Larisa Maxim, Marius Balan, Bogdan Lucaci.

Carnavalul de la Veneția este o sărbătoare vizuală, un festival care atrage an de an zeci de mii de turiști. Este un amestec foarte apreciat de istorie, tradiție, distracție și bună-dispoziție într-un oraș cu adevărat unic. Spectacolul străzii ne prezintă măști colorate și ținute care amintesc de perioada medievală. Fiecare mască venețiană este o poveste cromatică ce te invită să o fotografiezi.

Muzica, teatrul, circul și baletul sunt alte câteva din atracțiile fiecărei ediții. Carnavalul şi măştile veneţiene au ajuns să fie cunoscute în întreaga lume ca simbol al Veneţiei. Totodată, orașul din lagună farmecă și prin palatele sau clădirile sale  construite acum sute de ani pe trunchiuri de copaci, prin labirintul de străduțe și canale.

Prin cele peste 60 de fotografii din expoziție, sunteti invitati să participați la spectacolul de lumină și culoare al sărbătorii venețiene.

Vernisaj: marţi, 22 septembrie, ora 18:30, Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” – Parcul Copou din Iaşi. Perioadă expozițională: luni, 14 septembrie 2015 – sâmbătă, 03 octombrie 2015.

Text: Marius Balan. Organizare: Larisa Maxim. Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov. Afiș realizat de Florin Aioanei.

* Galeria “La Gard” este deschisa nonstop,  cu ajutorul a 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iasi. Printr-un concept nonconformist, care-si propune apropierea publicului larg de arta – si invers – “La Gard” este singura galerie din Romania ce prezinta  in aer liber, permanent, o expozitie de arta plastica.

INFO

Galeria de Artă “La Gard” – Parcul Copou

Casa de Cultură “Mihai Ursachi”

www.culturacopou.ro

www.facebook.com/culturacopou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Carnavalul venetian a urcat Copoul”

  1. Mihaela says:

    Macar saptamana asta sa imi fac timp, trebuie sa fie tare frumos. 🙂

Scrie un comentariu: