Caravana TIFF Unlimited la Iași: deschiderea aniversară TIFF și noul film al lui Horațiu Mălăele

Caravana TIFF Unlimited vine la Iași între 23 – 25 iulie, pentru trei seri de cinema în aer liber la Amfiteatrul Palas.

Ieșenii se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea și în orașul lor, de la ora 21.30.  Evenimentul marchează aniversarea a 20 de ediții ale celui mai mare festival de film din România, comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental (r. Cesc Gay, 2020) fiind proiectată în aceeași zi, simultan, în 20 de localități din țară.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara, unul dintre actorii favoriți ai lui Pedro Almodóvar, cunoscut și din serialele The Young Pope și Narcos, și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking, de Tudor Giurgiu).

Tot în avanpremieră va rula la Iași și un film spectaculos, Noaptea regilor/ La nuit des rois, aflat anul acesta pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru cel mai bun film străin. În cea de-a treia zi, ieșenii vor putea vedea noul film al lui Horațiu Mălăele, Luca, povestea unui român întors după 20 de ani în țară.

PROGRAM

Vineri, 23 iulie

Deschiderea aniversară TIFF 2021. Dineu cu vecinii de sus (Sentimental/ The People Upstairs), r. Cesc Gay | Spania, 82’
O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Sâmbătă, 24 iulie

Noaptea Regilor (La nuit des rois/ Night of the Kings), r. Philippe Lacôte | Franța, 93’ *Avanpremieră
Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din Coasta de Fildeș condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând ce soartă îl aşteaptă… Unul din cele mai premiate filme ale anului trecut!

Duminică, 25 iulie

Luca, r. Horațiu Mălăele | România, 105’
Cu: István Téglás, Mădălina Craiu, Andi Vasluianu
Un tânăr întors în țară după 20 de ani descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și a câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu TIFF și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

BILETE

Biletul de intrare costă 15 lei și poate fi achiziționat de pe Eventbook.ro și în Librăriile Humanitas. Proiecțiile vor avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecție în vigoare.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei. Cu sprijinul: Palas Mall. Prezentat de: Banca Transilvania. Sponsor: Enel România. Recomandat de: Europa FM. Partener media: Agerpres

INFO

unlimited.tiff.ro 

FB: @tiffunlimited 

Instagram 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: