Caravana TIFF la Iasi, 10-12 august, Gradina Palas

IASI_Caravana 2012_afis

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (A.P.F.R.) cu sediul in Bucuresti, organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca (www.tiff.ro) si Sibiu ( www.tiffsibiu.ro ), va organiza, in perioada iulie – septembrie 2012 a patra editie a Caravanei TIFF. La Iasi, caravana va poposi la Gradina Palas, in perioada 10-12 august, iar proiectiile vor incepe de la ora 22.00.

Program

● vineri, 10 august, ora 22.00 – Cumplit de fericita (Norvegia, comedie, regia Anne Sewitsky, 2010)

● sambata, 11 august, ora 22.00 – Tatal fantoma (Romania, 90 min., drama, regia Lucian Georgescu, 2011)

● duminica, 12 august, ora 22.00 – Gianni si femeile (Italia, 90 min., comedie, regia Gianni di Gregorio, 2011)

Caravana TIFF este principalul proiect din campania nationala demarata de APFR inca din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul roman catre cinema in general si catre filmele romanesti in principal.

Structurata ca un circuit de filme prin 10-15 orase din tara, Caravana TIFF este un program prin care se doreste a se oferi publicului spectator evenimente speciale de trei zile, in care se proiecteaza filme de succes din tarile UE si non-UE, cele mai noi titluri de film romanesc, filme de arta, dar si filme de public, oferind celor prezenti o atmosfera unica de festival.

In contextul in care cinema-ul romanesc se afla intr-o perioada foarte buna in care filmele noastre continua sa castige multe premii importante in strainatate si se bucura de o atentie speciala din partea publicului si a presei din Romania, industria cinematografica se confrunta totusi cu o grava criza a salilor de cinema. E timpul ca proiectele ce-si propun sa restabileasca importanta cinematografului si a mersului la cinema in societatea romaneasca sa fie mai mult sustinute de institutiile de stat.

In decursul celor trei editii de succes ale proiectului Caravana TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la initiativa noastra si ne-a confirmat ca schimbarile comportamentale pot avea loc, insa cu mult efort, constant si de lunga durata. Peste 16 000 de spectatori au ales sa se bucure de filmele din Caravana TIFF din 2011, fapt ce ne da incredere ca vom retrezi interesul de a merge la cinema in tot mai multi spectatori, din diverse colturi ale Romaniei.

Intrarea la proiectii va fi libera.

Caravana TIFF este o colaborare intre TIFF si Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo si Istanbul, un proiect co-finantat de MEDIA International, care isi propune sa contribuie la formarea unei noi generatii de spectatori, dar si a unei noi generatii de cineasti talentati, proveniti in special din tarile participante la acest proiect.

A.P.F.R. a fost fondata in 2001 si are ca obiective principale sustinerea tinerilor cineasti, distribuirea si promovarea valorilor cinematografiei europene, organizarea unor seminarii si conferinte pe probleme de creatie si productie, formarea si educarea unei noi generatii de spectatori pentru cinema.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: