Caravana Samsung Trends of Tomorrow vine la elevii ieseni

Samsung-Trends-of-Tomorrow(

Samsung Electronics România anunţă începerea celei de-a doua etape a programului educațional „Trends of Tomorrow.” În perioada  15 – 17 octombrie, cavarana sosește în 3 licee de prestigiu din Iași: Colegiul Național Costache Negruzzi (15 octombrie), Colegiul Național Mihai Eminescu (16 octombrie) și Colegiul Național (17 octombrie). Elevii ieșeni vor afla care sunt opțiunile de carieră care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor și vor primi recomandări de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care aceștia le vor alege.

Ce anume îi face pe elevi să aleagă facultatea pe care vor s-o urmeze sau viitoarea profesie? Țin ei cont de aptitudinile lor sau de sfaturile primite de la familie sau prieteni? Caravana Samsung Trends of Tomorrow își propune să le ofere elevilor de liceu din România ocazia să ia o decizie referitoare la viitorul lor profesional ţinând cont de personalitate, interesele vocaționale și aptitudinile cognitive de care dau dovadă.

Continuăm a doua etapă a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow cu entuziasmul și determinarea cu care am început acest program. Competențele digitale sunt tot mai necesare pentru viitorul tinerilor liceeni, alături de o orientare cat mai bună asupra viitoarei profesii. Astfel, scopul programului Samsung Trends of Tomorrow din acest an este să le oferim elevilor oportunitatea de a afla ce carieră li se potrivește în funcție de personalitatea lor, precum şi ce abilităţi digitale sunt necesare în profesia alesă”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Între 6 și 27 Octombrie Caravana Samsung Trends of Tomorrow, va ajunge la aproximativ 4000 de elevi din Piatra Neamț, Iași, Suceava, Brăila și Buzau. Elevii vor putea să acceseze gratuit platforma online www.pemeserie.ro care găzduiește o serie de teste de personalitate, interese vocaționale și aptitudini cognitive.

În prima etapă a Caravanei, elevii au fost foarte receptivi și am avut un feedback foarte bun de la ei în privința testelor completate. Am fost surprinși și încântați de faptul că elevii au găsit aplicații creative și neașteptate de a folosi rezultatele evaluării și în alte domenii ale vieții lor: de exemplu, în a identifica cum se “potrivesc” cu prietenii în funcție de trăsături de personalitate sau faptul că se pot pregăti împreună pentru o anumită facultate. După finalizarea celor trei teste, Testul Self Directed Search sau Holland, Testul Intelligenz-Struktur-Test 2000R și Testul Big FiveQuestionnaire, elevii primesc pe loc un raport cu rezultatele, astfel încât ei vor fi mult mai siguri de drumul profesional pe care vor să-l aleagă.”, a declarat Dan Petre, coordonator platformă www.pemeserie.ro.

Caravanei Samsung Trends of Tomorrow i s-a alăturat și eJobs, care a contribuit la dezvoltarea unor recomandări de aptitudini digitale în funcție de cerințele de pe piața muncii și de diversele domenii de activitate profesională, astfel incat elevii sa-si poata creste șansele de angajare pe viitor.

Prima etapă a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow s-a desfășurat în perioada 23 aprilie – 16 mai, în liceele din Timișoara, Arad, Oradea, Baia Mare și Bistrița. La finalul acesteia, rezultatele testelor  efectuate de tineri au arătat că majoritatea elevilor de liceu din principalele orașe din vestul țării își doresc ca în viitor să aibă profesii care implică un grad mare de independență sau să-și dezvolte o afacere pe cont propriu. Astfel, aproximativ 90% dintre cei 4.000 de elevi testați în prima etapă a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow optează pentru profesii liberale.Topul meseriilor alese de elevi arată următoarele trei preferințe de carieră: avocat (15,4%), programator (12,9%), actor (11,4%).

Samsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare și descoperire neîncetată, transformăm lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor și soluțiilor cu LED-uri. Avem 286,000 de angajați din 80 de țări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US).

INFO

www.facebook.com/SamsungTrends

www.pemeserie.ro

www.samsung.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: