Caravana “Provocare la nediscriminare” ajunge la Iasi!

 

Sambata 4 iunie, ora 11.00 – Carturesti (Tudor Vladimirescu 2, Iullius Mall, etaj 2)

Liceenii dornici de discutii sunt invitati la dezbaterea de pe 4 iunie, ora 11.00. Gazda ne este Carturesti, iar discutia va fi facilitata de Liana Alexandru.

Caravana ajunge la Iasi dupa ce va fi mers la Timisoara. Continuam apoi cu Buzau, Cluj si Bucuresti.

Inscrierea se face trimitand un SMS la 0740 048 508, sau un email la caravana@policycenter.eu, mentionand numele complet, varsta si orasul in care vei participa la caravana. Asteptam inscrierile cat mai curand, participarea facandu-se dupa principiul “primul venit, primul servit”!

Pentru detalii si intrebari, ne puteti contacta prin email la raluca.banciu@policycenter.eu sau la numarul de telefon de mai sus.

 

* Policy Center for Roma and Minorities, in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), PATRIR (Peace, Action, Training and Research Institute of Romania), Carturesti si revista Zile si Nopti, organizeaza in perioada 27 mai – 8 iunie caravana nationala „Provocare la nediscriminare”.  Evenimentul se adreseaza liceenilor din Bucuresti, Buzau, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, si consta intr-o serie de dezbateri cu scop educational ce au ca tema probleme sociale de actualitate, precum discriminarea, rasismul si combaterea stereotipurilor culturale negative.

Georgeta Petrovici, Liana Alexandru, Dragos Bucurenci, Mugur Ciumageanu si Mircea Toma sunt moderatorii sesiunilor de dezbatere care vor incerca sa-i provoace pe tineri la o gandire critica a problemelor si sa analizeze impreuna efectele provocate de acestea.

Seria de evenimente face parte din cadrul campaniei REACT, implementata in Romania si Italia de Policy Center for Roma and Minorities, si sustinuta de Comisia Europeana. REACT este o campanie pilot de constientizare care se concentreaza pe implicarea activa a cetatenilor romi si a majoritatii in viata civica, aceasta fiind dezvoltata de trei ONG-uri din Romania, Italia, Bulgaria si Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

In timp ce ONG-urile din Bulgaria si Albania se concentreaza pe interventii directe, Policy Center for Roma and Minorities dezvolta in Romania si in Italia o campanie de constientizare menita sa contracareze atitudinile negative fata de romi printr-o abordare vizibila. Actiunile principale se folosesc de filme, documentare, sport si educatie ca si mijloace pentru stimularea participarii active la viata civica a cetatenilor romi si a majoritatii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: