Caravana ”Premiaza inovatia” ajunge la Iasi

Anual, sute de inventatori români participă la saloanele de inventică de pe întreg globul. Se întorc acasă coplesiti de diplome, medalii si recunoastere internatională. Îi primim cu bratele deschise, stim ce înseamnă efortul lor, dar totusi nu găsim timp si mijloace să le oferim mediul fertil de care au nevoie pentru a transforma aceste inventii în revolutii tehnologice, în afaceri de succes sau povesti pentru viitor.

premiaza inovatia

Imagine de la lansarea campaniei ''Premiaza inovatia''

3M România a lansat campania ”Premiaza inovatia”   si ne face plăcere să anuntăm că avem Iasul ca destinatie partenera.  23 mai este ziua si Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” este locul. Vor vorbi reprezentanti la cel mai înalt nivel ai companiei 3M România -Directorul grupului “Industrial” – Alexandru Dan Budau, dl.Alexandru Mironov – Stiintă si tehnică, ambasadorul campaniei si profesorii : Boris Plahteanu si Neculai Eugen Seghedin

PROGRAM

Loc: Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi

Sala: Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Dată eveniment: joi, 23 mai

Vorbitori locali: Boris Plahteanu ; Neculai Eugen Seghedin

Ora start eveniment: 12.00

Vorbitor din partea 3M România: Directorul grupului “Industrial” – Alexandru Dan Budau.

Este important de stiut pentru studenti că 3M România va fi reprezentată si de managerul de resurse umane, care va sta de vorbă cu ei din perspectiva construirii unei cariere plecând de la pasiunea pentru cercetare si inventică.

”Campania natională ”Premiaza inovatia”   este un demers unic de mediatizare, promovare si sprijin acordat inventicii românesti. Am lansat un fel de “wikinnovation”: o enciclopedie online de prezentare, promovare si studiere a celor mai importanti inventatori români contemporani. De altfel, acest portal enciclopedic va fi platforma principală de comunicare în campania noastră. Utilizatorii vor putea să “scrie istorie” în timp real, votându-i pe inventatori, scriindu-le mesaje, studiindu-le munca.

«  Compania noastră, care împlineste 15 ani de prezentă în România, este una dintre firmele care înteleg cel mai bine cât de important e rolul acestor oameni si al inventiilor lor în progresul economic, în progresul umanitătii, în general. Mă bucur în special că vom lua din nou contact cu tânăra generatie, cei pe care sperăm să-i avem mereu aproape si pe sprijinul cărora contăm, pentru a dezvolta o ramură de cercetare extrem de puternică în România, pentru a ajunge din urmă statele dezvoltate si a ne relua locul acolo unde am fost mereu : printre fruntasi. » a declarat Cătălin Velescu, director general al 3M România.  premiileinovatiei.ro

”Premiaza inovatia” este un proiect fără precedent prin amploarea si implicatiile sale. Inventica si inventatorii români trebuie să fie cunoscuti marelui public. Valorile care sustin stiinta si cercetarea românească au nevoie de mai multă promovare si de mai mult suport financiar. În acest sens, în noiembrie 2013 vom organiza evenimentul “Premiile Inovatiei Românesti”, o gală de exceptie la care vor participa toti cei care cred în acest proiect, de la inventatorii însisi, până la autorităti, oameni de afaceri, reprezentanti ai presei, profesori si studenti.

Până la această gală, vor exista câteva evenimente locale desfăsurate în universităti prestigioase din Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Bucuresti, alese pentru istoria si traditia lor în cercetare. Evenimentele au un caracter itinerant, prezentând deopotrivă inventii românesti si internationale, inventatori locali, odată cu tehnologiile 3M care ne îmbunătătesc în fiecare zi viata, de la banalele produse de bucătărie până la inventii revolutionare din domeniul sănătătii, industriei auto, energiei sau sigurantei traficului.

INFO

www.premiileinovatiei.ro

www.facebook.com/premiileinovatiei.ro

Universitatea tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Adresa: Str. Dimitrie Mangeron, Nr. 73

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: