Caravana Guerilla Verde ajunge la Iasi pe 7 mai

Pe 24 martie a inceput la Bucuresti cea de a noua editie a Caravanei educationale Guerilla Verde. Cu această ocazie va putea fi vizionat, în premieră pentru România, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana după gheată.Caravana poposeste in Iasi pe data de 7 mai.

Câstigător a peste 30 de premii la festivalurile internationale de film din întreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, ”Chasing Ice” este un experiment al unuia dintre cei mai apreciati fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioadă de mai mulţi ani, topirea gheţarilor. Imaginile sunt bântuitor de frumoase, înregistrările video comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător.

În perioada 24 martie – 8 mai, Guerilla Verde se va opri în scolile si universitătile din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Iasi, Timisoara si Cluj. Anul acesta, peste 60 de unităti de învătământ si-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenti fizic la toate evenimentele, însă vor pune la dispozitia celor interesati materialele necesare organizării proiectiilor. Si în această editie intrarea va fi liberă, iar participantii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanti ai organizatiilor de mediu, recunoscute în România, care îsi vor prezenta programele de voluntariat pe care le au în derulare.

Cu fiecare nouă întâlnire pe care o avem cu tinerii, observăm că sunt un public din ce în ce mai informat si constient de importanta reciclării sau a comportamentului responsabil fată de mediul înconjurător. De asemenea, deschiderea si sustinerea din partea autoritătilor, a partenerilor, dar si  numărul mare de invitatii primite si în acest an, ne arată că filmul poate fi o modalitate eficientă de stabilire a dialogului cu generatia tânără, si nu numai.” declară Nicoleta Talpes, organizatorul caravanei Guerilla Verde.

Raiffeisen Bank sustine comunitătile în care este prezentă investind în educatie, protectia mediului – în special a celui urban -, în promovarea sportului, ca stil de viata sănătos dar si în arta si cultură sau proiecte sociale. Guerilla Verde este o oportunitate foarte bună pentru noi de a combina educatia cu protectia mediului, pentru a obtine astfel implicare comunitară din partea tinerilor si cresterea gradului de constientizare a cetătenilor fată de consecintele actualului stil de viata.” declară Suzana Gras, Ofiter Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

IBM beneficiază de o experientă de decenii în promovarea responsabilitătii fată de mediul înconjurător, de o capacitate fără egal de inovare în IT si afaceri la nivel global, fiind o companie unică în ceea ce priveste abilitatea de a construi un viitor durabil pentru clientii săi, pentru IBM si pentru societate în ansamblu. Credem că tehnologia informatiei joacă un rol extrem de important în solutionarea numeroaselor probleme ecologice cu care ne confruntăm, cum ar fi conservarea resurselor din ce în ce mai reduse, în conditiile unei cresteri explozive a cererii mondiale, reducerea poluării, minimizarea impactului activitătilor noastre asupra mediului înconjurător si obtinerea de surse de energie alternativă sigure si regenerabile. În acest context, sustinem proiectul Guerilla Verde din acest an datorită componentei educative pe care o prezintă spre responsabilizarea tinerei generatii fată de protectia mediului înconjurător, încadrându-l în suita noastră de programe derulate pe linia de CSR a companiei.” declară Maria-Luiza Jipescu, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania.

Considerăm că tinerii joacă un rol cheie în transformarea societătii noastre într-o societate durabilă. Din acest motiv, Apa Nova Ploiesti initiază, sustine si se implică în cât mai multe proiecte care se adresează acestui segment de vârstă. Caravana educatională Guerilla Verde propune sensibilizarea elevilor si formarea lor spre un comportament corect fata de mediu, prin intermediul filmelor. Acest mod de transmitere a informatiilor este foarte eficient si ne bucurăm că putem fi, din nou, alături de organizatori.” declară Madalina Ioan, Responsabil Comunicare, Apa Nova Ploiesti.

PROGRAM

Traseul caravanei Guerilla Verde – ediţia a IX-a: Bucuresti, 24 martie – 10 aprilie; Brasov – 1 aprilie; Ploiesti 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iasi – 7 mai, Timisoara – 8 mai.

IASI, miercuri, 07 mai

  • 10.00 – 11.30 – Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii “Gh. Marzescu”;
  • 12.00 – 13.30 -Liceul Teoretic de Informatica “Gr.Moisil” Iasi;
  • 14.00 – 15:30 – Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” Iasi.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM, APM Brasov, APM Timis, APM Iasi, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiesti. Editia a IX-a este organizată cu sprijinul Raiffeisen Bank, IBM si Apa Nova Ploiesti. Parteneri media: Cariereonline.ro, Teen Press, TeleMIasi, Realitatea.ro, Green Report, Business24, Ziare.com, Timisoara Express, Gala Societătii Civile, StopCo2, Radio Rfi, România Pozitivă, Port.ro, Ziarul de Iasi, IasiFun.

INFO

www.guerillaverde.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: