Caravana Guerilla Verde aduce la Iasi documentarul ”Demain. Tomorrow” – Premiul Cesar 2016

demain-ateneu

Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent şi recompensat cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar, va fi prezentat publicului din Iaşi, în premieră locală, pe 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Ateneul din Iași (Str. Ion Creangă nr. 14).

Proiecţia din Iaşi este susţinută de partenerul caravanei, Asociaţia ECOTIC, care în martie 2016 a deschis împreună cu Primăria Municipiului Iași, primul Centru Municipal din România pentru colectarea separată a deşeurilor provenite din gospodării.

CONCURS

Castiga trei invitatii duble la proiectie. Trimite raspunsul la intrebarea: Ce solutie de finantare au gasit producatorii filmului? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro pana luni, 24 octombrie 2016, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Invitatiile duble au fost castigate de  Lorena Zenovei, Buhusi Cristina Gabriela si Angheluta Liviu.

Pentru finanțarea filmului, producătorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Deși inițial și-au propus un obiectiv de 200.000 de euro în două luni, i-au strâns în… două zile! Iar după două luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial într-o strângere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, în schimbul donaţiei lor, să fie plantaţi copaci.

În Iaşi, filmul DEMAIN va putea fi urmărit în cadrul unei proiecţii unice, care va avea loc pe 26 octombrie, începând cu ora 18.00, în amfiteatrul Ateneului din Iași (Str. Ion Creangă nr. 14), în prezenţa autorităţilor locale şi a partenerilor locali.

Accesul în sala de film este liber, pe baza unei rezervări prealabile la office@imagefactory.ro, în limita locurilor disponibile.

Ne bucurăm să oferim împreună cu partenerii noştri, prin intermediul acestui film, o serie de bune practici inţiate la nivel internaţional în sprijinul protecţiei mediului.” declară Valentin Negoiţă, Preşedintele Asociaţiei ECOTIC.

Lansată în 2009, Guerilla Verde este prima caravană de film cu mesaj ecologic din România. Caravana se desfăşoaraă sub forma unor evenimente locale care conţin: proiecţii de film, dezbateri, concursuri;
Obiectivul acestui proiect este de a determina populatia, in special tinerii, sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului prin implicarea in actiuni de voluntariat dar si  ce pot face in viata de zi cu zi pentru a deveni mai responsabili fata de mediu;

DESPRE FILM

DEMAIN începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să cerceteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

INFO

Guerilla Verde

www.guerillaverde.ro

www.facebook.com/Guerilla-Verde-Fan-Page

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: