Caravana Filmelor TIFF in Parcul Palas

Si în acest an, Caravana Filmelor TIFF se opreste timp de doua zile în parcul Palas. Iesenii sunt invitati la film marti, 5 august, si miercuri, 6 august, de la ora 21.45, în zona piatetei principale din parc, unde vor avea ocazia sa vizioneze doua dintre peliculele de succes prezentate la Festivalul International de Film Transilvania 2014: „Bucuresti unde esti” si „Stockholm”. Intrarea este libera.

Marti, 5 august – „Bucuresti unde esti”, în regia lui Vlad Petri. La 23 de ani de la Revolutie, românii se întorc pe strazile Bucurestiului, recucerind spatiul public. Regizorul le urmareste povestile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor, pâna în zilele referendumului pentru demiterea presedintelui. Un film despre oameni în acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati. si despre o revolutie care devine o absurditate tragica.

Miercuri, 6 august – „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, câstigatorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014. O întâlnire aparent banala, între un baiat si o fata. El îi marturiseste ca s-a îndragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare îsi dezvaluie treptat dorintele, secretele, dar si câteva minciuni nevinovate. Curând, însa, vor reveni cu picioarele pe pamânt, în realitatea dura a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice si a conflictelor între sexe. „Stockholm” ofera ocazia de a observa relatiile dintre tinerii din ziua de azi.

Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului International de Film Transilvania, continua proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, ajunsa la a cincea editie. Organizata împreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitala de film din Europa, caravana îsi propune sa aduca în atentia publicului filme de succes din tarile UE si non-UE, în 10 orase din România.

INFO

Caravana Filmelor TIFF

www.tiff.ro

Palas Mall

www.palasiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: