Caravana filmelor NexT 2015 @Gradina Palas Mall

caravana next 2015

Caravana Filmelor NexT duce, în perioada 8 – 27 august, în nouă oraşe din ţară, o parte dintre cele mai bune scurtmetraje care au fost prezentate la cea de-a noua ediţie a Festivalului de Film NexT. Acesta este al doilea sezon al caravanei, proiecţiile având loc în spaţii alternative, precum parcuri, grădini, păduri şi pajişti, în timp ce accesul publicului este gratuit.

Pentru fiecare dintre oraşele în care va ajunge sunt programate câte două seri de proiecţie: Piatra-Neamţ (8 – 9 august), Iaşi, Parcul Palas (10 – 11 august), Târgu Neamţ (12 – 13 august), Târgu Mureş (14 – 15 august), Cluj-Napoca (16 – 17 august), Oradea (19 – 20 august), Bistriţa (21 – 22 august), Vatra Dornei (23 – 24 august) şi Braşov (26 – 27 august). Caravana îşi încheie turneul cu o proiecţie specială la Bucureşti, pe 29 august.

În 2015, Caravana Filmelor NexT aduce spectatorilor săi patru programe de filme scurte – NexT Romanian Shorts, şapte scurtmetraje româneşti mai vechi şi mai noi, Oscars Night, cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la premiile Academiei de film americane în 2015, NexT Comedy Night şi NexT Is Love, poveşti de dragoste.

Pentru al doilea an consecutiv, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale, în nouă oraşe din ţară. Luni şi marţi, 10 şi 11 august 2015, Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcul Palas, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună.

Cinefilii ieşeni sunt invitaţi să vizioneze, în aer liber, o parte dintre cele mai bune scurtmetraje care au putut fi văzute în cadrul Festivalului de Film NexT. Producţiile, naţionale şi internaţionale, sunt reunite în două programe speciale, iar intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.

Luni, de la ora 21.00, se va întinde covorul roşu pentru „Oscars Night”. În „Parvaneh” afli povestea unei adolescente din Afganistan care se zbate pentru familia ei, o insursiune în Tibet se dezvăluie în „Lampa Tibetană”, „Telefonul” arată drama unui bărbat cu tendinţe de suicid, despre întâlniri neaşteptate este „Aya”, iar „Boogaloo and Graham” duc prietenia dincolo de orice norme.

Marţi, de la ora 21.00, spectatorii se vor îndrăgosti iar şi iar de filmele din programul „NexT Is Love”. În „Micul cuceritor” cunoşti dragostea prin ochi de copil, „97%” sunt şansele să găseşti iubirea în metrou, „Adulţi” sunt cei care caută viaţa perfectă în doi, „Tanghi Argentini” este despre pasiunea din tango, în „Bolnavi din dragoste” se caută remediul, „Strung Love” vorbeşte despre cucerire, „Prin Tine” se găseşte drumul, în „Luminaris” se schimbă ordinea firească a lucrurilor, „Sertarul şi corbul” reflectă dorinţa de uitare, iar „Elena” este o altă poveste romantică.

A noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT s-a desfăşurat în perioada 15 – 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO şi la Institutul Cultural Român (ICR), Club Control, J’ai Bistrot, Cărtureşti şi Garajul Ciclop din Bucureşti.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii (MC) şi cofinanţat de Programul Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

INFO

www.nextfilmfestival.ro

www.facebook.com/NexTFilmFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: