Caravana educationala Guerilla Verde la Iasi / 1-5 aprilie

AFIS A3 Guerilla_ed 8

Statisticile arata ca în Romania se recicleaza aproximativ 30% din dozele de aluminiu introduse pe piata, ceea ce înseamna ca una din trei doze este reciclata. Fiecare doza reciclata este repusa în vanzare sub forma unei alte doze – în numai sase saptamani! Tot statisticile spun ca în Romania se comercializeaza anual 40 mil. de baterii portabile. Dintre acestea, 85% ajung la groapa de gunoi, contaminand solul si panza freatica. Stiati ca fiecare baterie contine, în medie, 20g de metal ce poate fi reutilizat, dar, pentru ca nu sunt reciclate, acest metal se pierde în deseuri? Sau ca o baterie uzata aruncata la cosul de gunoi si ajunsa apoi la groapa de gunoi poate polua 1m de pamant si 10l de apa?

Acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care le vor afla tinerii prezenti la evenimentele organizate de Guerilla Verde. Obiectivul aceste editii este implementarea programului de colectare selectiva a bateriilor cu ajutorul Asociatiei ECOTIC si ECOTIC BAT si a dozelor de aluminiu, prin campania EveryCanCounts derulata în Romania de Asociatia Non-Profit Alucro, în cat mai multe institutii de învatamant din tara. De asemenea, autoritatile locale si-au aratat suportul fata de aceasta initiativa prin implementarea programelor în cadrul institutiilor proprii,  cu scopul de a oferi un bun exemplu.

Participam la aceasta campanie educationala din dorinta de a forma noi deprinderi în randul elevilor si cadrelor didactice în directia colectarii selective a bateriilor, avand în vedere atat miza ecologica (prevenirea contaminarii solului si apei cu substante toxice precum mercurul, nichelul, cadmiul), precum si cea economica, care consta în reciclarea si revalorificarea metalelor în noile fluxuri de productie”, declara Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Se împlinesc doi ani de cand desfasuram cu success, în mai multe judete din tara, campania de educare a elevilor “ Fiecare Doza din Aluminiu Conteaza” si pe care de un an am redenumit-o ‘’EveryCanCounts’’, întrucat acum face parte dintr-un program european. Responsabilitatea, educatia, informarea si constientizarea sunt valori pe care mizam în întreaga noastra activitate, iar rezultatele obtinute ne-au demonstrat ca nu ne-am înselat.  Guerilla Verde a demonstrat, prin editiile anterioare si audienta realizata, ca poate dezvolta aceste calitati în randul elevilor si al profesorilor, care, odata informati, vor transmite mai departe familiei si prietenilor mesajul, în acest mod atingandu-se o audienta maxima. Reciclarea este o cale simpla de reducere a impactului pe care actiunile noastre îl au asupra mediului înconjurator, iar reciclarea dozelor din aluminiu este un pas sigur pe care îl putem face pentru a vedea diferenta de la cea mai frageda varsta”, declara Adina Magsi, Director Executiv Asociatia Non Profit Alucro.

Asociatia Alucro si Asociatia ECOTIC, prin ECOTIC BAT, ofera în mod gratuit suportul logisic necesar derularii acestor programe.  Acesta consta în punerea la dispozitia celor interesati a unor cutii din carton pentru colectarea selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilor, dar si în preluarea acestora prin parteneri autorizati în momentul în care cutiile s-au umplut, în distribuirea unor materiale de informare (brosuri, flyere, postere). Prin urmare,  toti cei interesati  pot contacta organizatorii la adresa de e-mail: contact@guerillaverde.ro.

Guerilla Verde este prima caravana educationala prin film cu mesaj ecologic din Romania. Dupa 3 ani de activitate caravana a înregistrat: 6 editii organizate; peste 14.000 de participanti: tineri, elevi, autoritati, presa, parteneri; 18 filme proiectate cu mesaj ecologic educational; 100 de scoli, 30 licee si 14 universitati din cele peste 20 de orase vizitate. Proiectul se deruleaza sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerului Educatiei, ANPM si cu sprijinul primariilor oraselor gazda, al Asociatiei Non Profit Alucro si Asociatiei ECOTIC.

PROGRAM

  • Bacau: 20 februarie
  • Ploiesti: 11 -15 martie
  • Focsani: 18 -22 martie
  • Buzau: 25 – 29 martie
  • Iasi: 01 – 05 aprilie
  • Bucuresti: 01 – 15 aprilie

INFO

www.guerillaverde.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: