Caravana de Joacă ajunge la Iasi!

caravana-joaca

Caravana de Joacă, proiectul care îşi propune «să-i înveţe pe copiii de azi, jocurile de ieri», poposeşte la Iasi si Moldovita în datele de 21, respectiv 22 mai. Prima oprire va fi la Şcoala Gimnazială nr. 9 Varlaam Mitropolitul, joi, 21 mai .

Caravana de Joacă e o colaborare dintre ”În Faţa Blocului”, colecţia de jocuri ale generaţiei «cu cheia la gât» şi Şcoala de Joacă, un program de educaţie non-formală al Asociaţiei de Dezvoltare Personală Grigore Popa.

Proiectul îşi propune să ajungă iniţial în şcoli şi grădiniţe pentru a-i învăţa pe copii 123 La Perete Stai , V-aţi Ascunselea, Leapşa, Ţară Ţară Vrem Ostaş, Elasticul, Raţele şi Vânătorii, Castelul, plus o mulţime de alte jocuri ale “generaţiei cu cheia la gât”, adunate în colecţia «În Faţa Blocului».

Vlad Tomei şi Mihai Gheorghe, autorii colecţiei, explică : « Am zis chiar din prefaţă cărţii că ea e un cadou de la noi, cei care am copilărit în Epoca de Aur, pentru copiii de azi şi de mâine, iar colaborarea cu Şcoala de Joacă e cea mai naturală modalitate de a ‘da cadoul’ celor cărora le este destinat.»

Oana Popa, coordonatoarea Şcolii de Joacă punctează că în ziua de azi, copiii petrec din ce în ce mai puţin timp jucându-se afară împreună şi din ce în ce mai mult timp în faţa ecranelor, iar asta este o problemă pe care comunitatea trebuie nu doar să o conştientizeze ci să o şi rezolve.

« Am găsit studii conform cărora jucatul împreună afară, mai ales la vârste mici, dezvoltă o serie de abilităţi sociale esenţiale pentru dezvoltarea adultului de mai târziu. Asta ne legitimează demersul şi ne ‘dă aripi’ să încercăm să ajungem la cât mai mulţi copii din ţară.»

Caravana de Joacă îşi propune să ajungă în primul rând în şcoli şi grădiniţe, dar şi la evenimente tematice precum festivaluri locale, târguri sau şcoli de vară şi în general « oriunde sunt copii dornici să se joace în aer liber », cum spune Oana Popa, coordonatoarea Şcolii de Joacă. Proiectul se va desfăşura între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august, însă reprezentanţii săi îşi propun să-l transforme într-un demers permanent.

Oraşele vizitate vor fi :

  • Iaşi- 21 mai – Şcoala Varlaam Mitropolitul
  • Moldoviţa (Jud. Suceava) – 22 mai
  • Craiova – 29-31 mai – Zilele Craiovei
  • Bucureşti 31 mai – Grădina Botanică
  • Bacău – 6-7 iunie – Zilele Bacăului
  • Cluj Napoca 26-28 iunie – Ziua Universală a Iei – tradiţii, Jocuri şi Poveşti Româneşti pentru copii.

Pe timpul vacanţei de vară, Caravana de joacă se va află în staţiunile de pe litoral.

Acest proiect se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei de Dezvoltare Personală Grigore Popa şi are un caracter non profit.

INFO

Şcoala de Joacă

Telefon: 0734.547.551

Mail: scoaladejoaca@yahoo.com

www.facebook.com/caravanadejoaca

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: