„Caravana Copiilor”, atelierele ludice ale Institutului Francez Iași

caravana-copiilor-ateliere-ludice-si-cursuri-de-vara-institutul-francez-iasi-afis-2014

„CARAVANA COPIILOR”: ATELIERELE LUDICE ALE INSTITUTULUI FRANCEZ IAŞI 16-20 IUNIE 2014. Eveniment organizat in cadrul Festivalului International al Educatiei 2014

In avanpremiera activitatilor Clubului de vacanta de trei saptamani (iunie-iulie 2014), Institutul Francez Iasi invita copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani sa participe la atelierele ludice GRATUITE din saptamana 16-20 iunie, Découvrons le français par le jeu et la lecture, care vor avea loc in cadrul Caravanei copiilor:

 • Atelierele „Chante, joue, bricole, apprends!” (pentru copii de 4-6 ani şi 7-10 ani).
 • Atelierele de sensibilizare la lectura „Lecteurs en herbe”:
 • „Jouez avec Mi et Moi”: pentru copii de 4-6 ani;
 • „L’Ogresse et les sept chevreaux”: pentru copii de 7-12 ani;
 • „Tu seras funambule comme papa”: pentru copii de 7-12 ani;
 • „Olli, le petit éléphant”: pentru copii de 7-12 ani.
 • Atelierele de improvizatie teatrala pentru liceeni: Le Petit Prince
 • Recital interactiv in franceza cu participarea coralei „Mélodie” a Institutului Francez Iasi

ÎNSCRIERI

Parintii pot participa alaturi de copii la ateliere, in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac in perioada 2-14 iunie, individual sau prin intermediul profesorilor/educatorilor. Copiii participanti la atelierele GRATUITE vor beneficia de o reducere de 10% la inscrierea pentru Clubul de vacanta 2014. Evenimentele vor avea loc in cadrul Institutului Francez Iasi, bd. Carol I nr. 26.

CURSURI INTENSIVE DE VARA PENTRU COPII, ADOLESCENTI SI ADULTI, LA IFI

23 iunie- 25 iulie 2014 – Inscrieri pana pe 20 iunie

Institutul Francez Iasi organizeaza in perioada 23 iunie-25 iulie 2014 cursuri de vara pentru copii, adolescenti si adulti, astfel:

I. CURSURI INTENSIVE DE LIMBA FRANCEZA PENTRU COPII SI ADOLESCENTI

Cautati o activitate placuta si utila pentru vacanta copilului dumneavoastra? V-ati gandit ca una dintre cele mai bune investitii pentru copilul dumneavoastra este invatarea limbilor straine? Va asteptam pentru a va conduce copilul intr-o lume de poveste.

I.a. Clubul de vacanta

Cursurile sunt adaptate publicului tanar, pe paliere de varsta, si propun un mod de lucru interactiv si agreabil. Elevii sunt incurajati sa-si valideze competentele, obtinand o diploma internationala DELF (DELF Prim, pentru ciclul primar, si DELF Junior, pentru gimnaziu).

Cursurile intensive de vara pentru cei mici cuprind ateliere tematice si activitati ludice: teatru de marionete construite chiar de copii, cantece, ghicitori, jocuri in limba franceza.

 • Structura: 3 saptamani, zilnic cate 2 ore
 • Loc de desfasurare: Caravana Institutului Francez Iasi/Bibliobus des enfants, autobuz special utilat pentru a-i primi pe prichindei si a-i conduce in aventura vacantei de vara „à la française”!

I.b Modul intensiv (iunie-octombrie) de pregatire a examenelor DELF Junior, sesiunea noiembrie 2014

Diplomele DELF sunt utile atat elevilor care doresc sa se inscrie la liceu in clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea doua probe de limbi straine la bacalaureat (DELF-ul putand fi echivalat cu una dintre ele), cat si elevilor de gimnaziu, in contextul noilor reglementari ale Legii Educatiei: Portofoliului educational al elevului necesar la admiterea la liceu.

Valabile pe viata, diplomele DELF sunt recunoscute international, atat pentru studiile universitare in spatiul francofon, cat si in viitoarea cariera.

 • Structura: iunie-octombrie 2014
 • Loc de desfasurare: Colegiul National Iasi

I.c. Franceza pentru cei mici

Curs optional de initiere in limba franceza pentru gradinite (grupele mijlocie si mare), acreditat de Ministerul roman al Educatiei Nationale.

Inscrierile vor avea loc in gradinite pana la sfarsitul lunii iunie pentru anul scolar 2014-2015.

 • Structura: septembrie 2014-iunie 2015
 • Loc de desfasurare: gradinite din Iasi

II. CURSURI INTENSIVE DE LIMBA FRANCEZA PENTRU ADULTI

Un atu real pentru ocuparea unui loc de munca in Franta si in tarile francofone!

Institutul Francez Iasi este unicul centru de examene din zona Moldovei care elibereaza diplome si atestate de limba franceza recunoscute international. Cursurile oferite de IFI asigura cunostinte generale si specifice de limba, cultura si civilizatie franceza intr-un mediu placut si antrenant.

Cursantii au posibilitatea de a obtine atestate si diplome (DELF-DALF) care certifica utilizarea limbii franceze, in functie de nivel – A1, A2, B1, B2, C1, C2. Persoanele care doresc sa studieze in Franta sau sa emigreze in Canada pot sustine la IFI testele internationale TEF, e-TEF, TEFaQ, e-TEFaQ, e-TEF Canada.

Oferta de cursuri intensive are in vedere atat franceza generala, franceza afacerilor, franceza medicala, franceza pentru turism, cat si franceza juridica. Structura: module intensive de 54 de ore, timp de 4 saptamani. Loc de desfasurare: Institutul Francez Iasi.

Alte beneficii pentru cursantii Institutului Francez Iasi:

 • Abonament gratuit la Biblioteca multimedia a IFI pentru cursanti, pe durata cursului
 • Reduceri de 10% pentru elevi, studenti si pensionari, membri ai aceleiasi familii, grupuri gata constituite (minimum 7 persoane)
 • Posibilitate de plata prin Card
 • Reduceri de 15% pentru posesorii de carduri ISIC, IYTC si ITIC • Reducere pentru cursurile A1 + A2, B2, C1
 • Prioritate in obtinerea de invitatii la evenimentele culturale ale IFI

Inscrierile la cursuri se fac la sediul IFI, de luni pana joi, de la 09.00 la 18.00, si vineri de la 09.00 la 16.00. Inscrierile la urmatoarele examene DELF-DALF, sesiunea 8-9 noiembrie 2014, se fac pana pe sambata, 31 octombrie.

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I nr. 26, Iasi (vizavi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, langa Arhivele Nationale Iasi)

Tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203;

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro;

www.facebook.com/pages/Institut-francez-Iasi

www.institutfrancais-roumanie.com/index/language/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: