„Capra cu trei iezi” | Teatrul Luceafărul

Spectacolul „Capra cu trei iezi” la Teatrul Luceafărul/ Afis Iasi www.iasifun.roTeatrul “Luceafărul” Iaşi vă invită la spectacolul CAPRA CU TREI IEZI după Ion Creangă. Titlul se înscrie în programul Integrala Creangă, pe care teatrul ieşean îl urmăreşte de mai multe stagiuni.

  • marti, 12 aprilie, ora 10:00, sala mica – Teatrul Luceafarul Iasi
  • vineri, 15 aprilie, ora 17:30, sala mica – Teatrul Luceafarul Iasi

“Luceafărul” consideră că are o responsabilitate spirituală faţă de marele povestitor şi creaţiile pe care le-a scris aici, la Iaşi şi, în consecinţă, se preocupă de transpunerea lor scenică, pentru a le populariza şi în acest mod artistic. Pentru prezenta versiune scenică, Teatrul “Luceafărul” şi-a asociat un colaborat din zona artei naive, pictorul naiv Gheorghe Ciobanu.

Creaţiile sale sunt cunoscute în întreaga lume, tablourile care-i poartă semnătura aflîndu-se în colecţii particulare şi muzeale din întreaga lume, din Canada, pînă în Japonia, trecînd prin Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie. Atelierul pictorului se află la Bălţaţi, la 40 de km de Iaşi, iar acolo artistul vorbeşte prin forme şi culori despre viaţa satului, pe care o iubeşte şi pe care o reflectă în creaţiile sale picturale. Perspectiva picturii naive asupra lumii este foarte apropiată de perspectiva copiilor, este o reflectare plină de candoare, care vine direct din suflet, din emoţie.

Gheorghe Ciobanu a acceptat ca Teatrul “Luceafărul” să utilizeze pentru partea de decoruri unele din creaţiile sale, viziunea sa plastică devenind astfel cadrul în care evoluează personajele din Capra cu trei iezi. Realizatorii au dezvoltat perspectiva artei naive în întregul spectacol, reuşind ca pe fundalul epic să reconstruiască din imagini, sonorităţi, ritualuri şi acţiuni, universul satului ancestral.

Spectacolul respectă suita de întîmplări din poveste, dar le relatează în această manieră naivă, portretizînd, pe fundal, atmosfera caracteristică lumii rurale autentice.

Dramatizarea a fost realizată de Ion Agachi, regia este semnată de Ion Ciubotaru, scenografia, de Mihai Pastramagiu, muzica, de Matilda Andrici. Personajele din cunoscuta poveste prind viaţă prin jocul actorilor Beatrice Engel, Dumitru Georgescu, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu şi Mariana Teleman. Fiecare dintre ei interpretează mai multe roluri.

BILET

Pret bilet: 9 – 16 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Conform prevederilor legale, participarea este permisă cu 30% din capacitatea maximă a spațiului doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: