„Capra cu trei iezi” | Teatrul Luceafărul

Spectacolul „Capra cu trei iezi” la Teatrul Luceafărul/ Afis Iasi www.iasifun.roTeatrul “Luceafărul” Iaşi vă invită la spectacolul CAPRA CU TREI IEZI după Ion Creangă. Titlul se înscrie în programul Integrala Creangă, pe care teatrul ieşean îl urmăreşte de mai multe stagiuni.

  • duminica, 9 mai 2021, ora 10:00, sala mica – Teatrul Luceafarul Iasi

“Luceafărul” consideră că are o responsabilitate spirituală faţă de marele povestitor şi creaţiile pe care le-a scris aici, la Iaşi şi, în consecinţă, se preocupă de transpunerea lor scenică, pentru a le populariza şi în acest mod artistic. Pentru prezenta versiune scenică, Teatrul “Luceafărul” şi-a asociat un colaborat din zona artei naive, pictorul naiv Gheorghe Ciobanu.

Creaţiile sale sunt cunoscute în întreaga lume, tablourile care-i poartă semnătura aflîndu-se în colecţii particulare şi muzeale din întreaga lume, din Canada, pînă în Japonia, trecînd prin Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie. Atelierul pictorului se află la Bălţaţi, la 40 de km de Iaşi, iar acolo artistul vorbeşte prin forme şi culori despre viaţa satului, pe care o iubeşte şi pe care o reflectă în creaţiile sale picturale. Perspectiva picturii naive asupra lumii este foarte apropiată de perspectiva copiilor, este o reflectare plină de candoare, care vine direct din suflet, din emoţie.

Gheorghe Ciobanu a acceptat ca Teatrul “Luceafărul” să utilizeze pentru partea de decoruri unele din creaţiile sale, viziunea sa plastică devenind astfel cadrul în care evoluează personajele din Capra cu trei iezi. Realizatorii au dezvoltat perspectiva artei naive în întregul spectacol, reuşind ca pe fundalul epic să reconstruiască din imagini, sonorităţi, ritualuri şi acţiuni, universul satului ancestral.

Spectacolul respectă suita de întîmplări din poveste, dar le relatează în această manieră naivă, portretizînd, pe fundal, atmosfera caracteristică lumii rurale autentice.

Dramatizarea a fost realizată de Ion Agachi, regia este semnată de Ion Ciubotaru, scenografia, de Mihai Pastramagiu, muzica, de Matilda Andrici. Personajele din cunoscuta poveste prind viaţă prin jocul actorilor Beatrice Engel, Dumitru Georgescu, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu şi Mariana Teleman. Fiecare dintre ei interpretează mai multe roluri.

BILET

Pret bilet: 14 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul Național de Literatură pentru copii „Ion Creangă” Ediția a XI-a

”O poveste japoneză : Marume și Yoneyama”, la Teatrul Luceafarul

Făt Frumos din lacrimă | Ateneul National Iasi

Teatru de papusi: „Cenusareasa” teatrul luceafarul

Teatru de păpuși: „Cenușăreasa” la Teatrul Luceafărul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: