Capra cu trei iezi pleaca in Marea Britanie

Peste 30.000 de km a făcut până acum Capra cu trei iezi, spectacolul Teatrului “Luceafărul” Iași care a parcurs, cu autocarul, drumurile Europei, în turnee pe parcursul cărora s-a dovedit a fi un redutabil ambasador al culturii române.  

Realizată de regizorul Ion Ciubotaru pornind de la cunoscuta poveste a lui Ion Creangă, creația a urmărit să reconstituie prin mijloacele specifice teatrului lumea extraordinară, adesea uitată a satului arhaic românesc, cu locuitorii, ocupațiile, obiceiurile, sunetele lui. În acest sens a fost realizată și adaptarea poveștii, accentul căzând pe dimensiunea plastică, scenele pictate pe decoruri reluând secvențe din tablourile artistului naiv Gheorghe Ciobanu, pe care scenograful Mihai Pastramagiu le-a integrat în concepția de ansamblu. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Mariana Teleman, Ioana Iordache, Elena Zmuncila, Ileana Ocnși Carmen Mihalache.

După ce, în anii anteriori, a călătorit până la marginea vestică și sudică a Europei (în Spania – Madrid, Alicante, Zaragoza, Sevilla, Barcelona, Salamanca, Valencia, Castellon de la Plana, Alicante, Ciudad Real, Alcala de Henares, San Sebastian, Guernika, Malaga, Binefar, Cordoba; în Italia – Torino, Cassano d’Adda, Treviglio, Milano, Padova, Trieste, Mestre Veneţia; în Portugalia –Lisabona), acum creația artiștilor ieșeni va fi prezentată în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Harta turneului înscrie orașe reper precum Londra, Glasgow și Edinburgh, cu reprezentații susținute deopotrivă în limba română și în engleză.

Partenerii instituționali ai proiectului sunt Institutul Cultural Român, Ambasada României la Londra și asociații ale românilor din Marea Britanie. Primul spectacol va avea loc pe 20 mai, la ICR Londra, cel de-al doilea, pe 22 mai, la Biblioteca Brent-Wembley, iar următoarele vor fi în Scoția (la Glasgow, pe 24 și 25 mai, la Edinburgh, pe 27 mai).

Prezenţele culturale ale Teatrului “Luceafarul” în afara graniţelor ţării reprezintă semne ale calităţii proiectului nostru artistic, ale prestigiului internaţional, arată deschiderea spre orizonturi europene şi înţelegerea creaţiei ca o modalitate de evidenţiere a propriilor valori, de dialog cultural şi integrare.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

” Un barbat si mai multe femei ” de Leontin Zorin

Vrajitorul din Oz @Teatrul Luceafarul

Spectacolul „Fram, ursul polar” afis iasi teatrul luceafarul

Spectacolul „Fram, ursul polar”

Stand Up Show cu Mincu si Maria Popovici @Teatrul Luceafarul Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

O nouă competiție sportivă în Nord. Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail

Ilustratori in vitrina

De ziua lor, bibliotecarii se vor transforma în „Cărți vii”

Scrie un comentariu: