Capodopere artistice, proiectate pe Pietonal!

În cadrul Festivalului Internațional al Educației, Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi pus în valoare și de proiecțiile video a două capodopere artistice! Luni, 23 iunie, între orele 21.00 și 24.00, pe scena FIE de pe Pietonal va fi proiectat spectacolul „Cirque du Soleil – Worlds Away”, urmând ca marți, 24 iunie, în același interval orar, să poată fi vizionat spectacolul de teatru-dans dans contemporan „Café Müller” realizat de Pina Bausch.Accesul la cele două spectacole este liber!

Prin spectacolul „Worlds Away (Departe, în alte lumi)” din seara de luni, 23 iunie 2014 ieşenii sunt invitați să intre într-un univers de vis alături de legendarii artişti de la „Cirque du Soleil” și pentru a se bucura de un spectacol de circ ridicat la rang de artă. Încă din anul fondării, 1984, celebra companie canadiană „Cirque du Soleil” a căutat constant să provoace imaginaţia, simţurile şi emoţia publicului de pe întreg mapamondul. A reuşit să se impună, de-a lungul timpului, în lumea artelor spectacolului prin reprezentaţiile sale extraordinare ce îmbină, într-o formă teatrală, arta circului cu arta stradală.

Filmul Cirque du Soleil „Worlds Away (Departe, în alte lumi)”, co-producţie a regizorilor de film James Cameron şi Andrew Adamson, propune publicului o aventură unică: un film-spectacol care a adus pentru prima dată pe marele ecran acrobaţiile aeriene spectaculoase realizate de sportivii/artişii companiei canadiene. Povestea este simplă: o tânără şi un tânăr sunt despărţiţi fără voia lor şi trebuie să pornească într-o călătorie prin lumi fantastice pentru a se regăsi. Puteți urmări un fragment din acest spectacol aici

Marți, 24 iunie 2014, FIE 2014 vă invită la „Café Müller”, unul dintre cele mai cunoscute spectacole de teatru-dans semnate Pina Bausch. Coregrafa germană Pina Bausch, supranumită „coregrafa sufletelor”, a revoluţionat teatrul-dans şi a pus bazele dansului contemporan cu spectacolele „Sacre du printemps” din 1975 şi „Café Müller” din 1978. Considerată a fi „un magician al dansului contemporan”, stilul ei de dans şi coregrafie este cel mai influent din ultimii 30 de ani, datorită fuziunii între teatru, artă suprarealistă, sexualitate şi limbaj nonverbal. Toate acestea sunt cunoscute la nivel mondial drept Tanztheater. Proiecția spectacolului „Café Müller” este oferită cu sprijinul Centrului Cultural German din Iași. Puteți urmări un fragment din acest spectacol aici

Organizatorii FIE – Primăria Municipiului Iași și Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană -, precum și partenerii acestora, așteaptă ieșenii și cei care vizitează capitala culturală a României să participe în număr cât mai mare la aceste proiecții de excepție, ca și la toate celelalte evenimente organizate în întregul oraș, în spații consacrate, precum și în locuri neconvenționale!

Despre FIE Iași 2014: În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european.

INFO

www.fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: