Cântând în ploaie | Cinema Ateneu

Singin’ în the Rain este unul dintre cele mai iubite musical-uri. Are în centru două personaje principale, Don Lockwood și Lina Lamont, cuplu de actori celebri ai perioadei mute. Ultimul lor film este transformat într-un musical, iar între ei se naște o frumoasă poveste de dragoste, o umbrelă și multă ploaie sub care să cânți. Un film vesel și plin de carismă.

Cântecul “Singin´ in the rain” este semnat de Arthur Freed (text) și Nasio Herb Brown (muzică).

1927. Cinematograful face primii pași înspre sonor, ceea ce va detrona multe vedete ale filmului mut. Don Lockwood și Lina Lamont formează un cuplu romantic, dar numai pe ecran, pentru că, în realitate, între cei doi nu există iubire. Când ultimul lor film e transformat într-un muzical, pentru realizatori devine clar că vocea Linei trebuie dublată și e adusă o debutantă, Kathy Selden, iar pe parcursul lucrului, între ea și Don se înfiripă o poveste de dragoste. La premieră, în spatele cortinei, Kathy este cea care o mai dublează o dată pe Lină.

Când a aniversat patru decenii de la premieră, acest film minunat a fost trecut pe pelicula de 35 mm, Tehnicolor, pentru a încânta și generațiile viitoare. Extraordinarul Gene Kelly (1912-1996) a făcut regia și coregrafia împreună cu Donan, plus rolul titular. Scena din ploaie, de referință printre `musical´-uri, a fost turnată cu Kelly bolnav; starul avea 40 C și s-a temut să nu facă pneumonie. Pe parcursul filmării, a schimbat opt costume; la o privire atentă, se poate observa că mânecile au lungimi diferite…

Premii : Nominalizare Oscar – rol secundar feminin – Jean Hagen; Nominalizare Oscar – coloana sonoră – Lennie Hayton; Golden Globe – rol principal masculin – Donald O’Connor; Nominalizare Golden Globe – cel mai bun film – comedie.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: