Când şi cât cheltuiesc ieșenii pe mâncarea comandată acasă şi la birou

aplicatia-foodpanda-mobile

Locuitorii municipiului Iași comandă mâncare online atât seara, acasă, dar și în timpul săptămânii, la birou, și preferă atât mâncarea tradițională cât și preparate ca pizza, shaorma sau mâncare chinezească. Potrivit informaţiilor foodpanda România, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare, prezentă şi în Iași, comanda medie plasată online de ieșeni se ridică la circa 40 lei.

Valoarea e similară cu cea înregistrată ca medie în anul 2014 și plasează municipiul Iași pe locul cinci în clasamentul comenzilor medii de mâncare online de pe platforma foodpanda, după bucureșteni, care cheltuiesc în medie 60 de lei pe mâncarea comandată, clujeni (45 de lei), timișoreni (45 de lei) și brașoveni (42 de lei).

În ceea ce priveşte orele şi zilele cu cele mai multe comenzi plasate online pe foodpanda, majoritatea se înregistrează seara, când locuitorii din Iași aleg să își comande mâncare acasă. Dacă vineri şi sâmbătă sunt zilele cu record de comenzi în Iași, lunea se înregistreză cele mai puţine, având în vedere că ieșenii preferă să mănânce ce au gătit peste weekend, acasă.

Iașul se află în topul orașelor din România ca importanță și rată de fidelizare a consumatorilor foodpanda, fiind de asemenea în primele cinci și în ceea ce privește cele mai multe și mai mari comenzi de mâncare. În Iași observăm o pondere mai mare a comenzilor efecutate seara, comenzi ce constau, în general, în feluri de mâncare care pot fi preparate mai greu acasă, ca shaorma, pizza sau chiar mâncare chinezească. Totuși, asistăm în ultima vreme la o creștere a comenzilor plasate în jurul orei 12:00, la birou, de către angajații companiilor din oraș“, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, printre cele mai comandate feluri de mâncare de către ieșeni se numără toate sortimentele de pizza, mâncarea orientală, cu shaorma în top, dar şi felurile tradiţional româneşti, în special ciorbe. Condițiile meteo reprezintă un alt factor important care influențează obiceiul de consum al ieșenilor. Cu cât vremea este mai răcoroasă sau ploioasă, cu atât cresc comenzile online, atât cele pentru acasă, plasate seara, după ora 17:00, cât și cele efectuate la birou, plasate după ora 12:00.

Foodpanda este prezentă în Iași de la începutul anului 2014, unde numără, în prezent, peste 10 restaurante partenere.  foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 450 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu şi Buzău.

INFO

foodpanda.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: